Actualitate

Fără procuror DNA la procesul lui Filipescu

 | 07 septembrie 2017, 00:10 | 0 comentarii | 

Un proces din cadrul Tribunalului Gorj a trebuit amânat la termenul de ieri pentru că Direcția Națională Anticorupție nu a avut un procuror pe care să îl trimită la instanță, iar judecata să se poată desfășura în condiții normale.

Semnatura eletronica CertDigital

În lipsa reprezentantului DNA judecătorul de caz a trebuit să ia decizia amânării procesului cu două săptămâni, atunci fiind posibilă reluarea judecății dacă sunt îndeplinite toate condițiile prevăzute de legislație.

Cazul este cel care îl vizează pe Dănuț Filipescu, trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă și favorizarea inculpatului.

Procesul a avut parte oricum de o serie de amânări până acum, Filipescu fiind acuzat de procurori că ar fi mințit la audieri pentru a-l favoriza pe fostul deputat Mugurel Surupăceanu în dosarul în care DNA a cercetat modul în care acesta a vândut un buldotanc la fostul Complex Energetic Turceni.

Foști șefi ai complexului au primit diverse pedepse, dar vinovăția lui Surupăceanu nu a putut fi probată, acesta fiind achitat.

Procurorii speră ca în cazul în care vor dovedi la instanță neadevărurile lui Filipescu să poată redeschide dosarul în care fostul deputat a fost achitat, dar până atunci mai este cale lungă.
Gelu Ionescu

 

Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL