Firme private din judeţ respinse! AJOFM Gorj, gir pozitiv la finanţare prin Programul Rabla

504

Administraţia Fondului pentru Mediu a publicat în aceste zile rezultatul celei de-a treia etape de evaluare şi validare a dosarelor depuse de persoanele juridice în Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional (Programul Rabla) şi în Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic (Programul Rabla Plus) 2016. În această serie, a primit aviz pozitiv la finanţare dosarul depus de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, în timp ce dosarele altor câteva societăţi private din judeţ au fost respinse.

În această a treia etapă, pentru Programul Rabla au fost analizate la nivel de ţară un număr de 330 dosare depuse de persoane juridice. Din acestea, 197 dosare au fost acceptate pentru 540 autovehicule şi 133 dosare au fost respinse. De asemenea, au fost aprobate 7 contestaţii pentru 22 de autovehicule aferente dosarelor respinse în cea de-a doua etapă de evaluare. Pentru Programul Rabla Plus au fost analizate un număr de 10 dosare depuse de persoane juridice. Din acestea, 7 dosare au fost acceptate pentru 15 autovehicule şi alte 3 dosare au fost respinse.
Conform listelor postate pe site-ul AFM, finanţare prin Programul Rabla a primit şi o instituţie publică din judeţul Gorj. Este vorba de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, dosarul său primind o finanţare de 6.500 lei drept sprijin pentru achiziţionarea unui nou autoturism. Dosarul AJOFM Gorj a fost depus pentru analizare în vederea finanţării, la AFM din Bucureşti, în data de 28 iulie a.c. de asemenea, tot pe lista persoanelor juridice acceptate, figurează şi o societate privată din judeţul nostru SC Larmira COM, al cărui dosar depus pe 22 iulie 2016, a primit de asemenea, o finanţare tot de 6.500 lei.

dacia-ocazieMotive diverse de respingere
La polul opus, lista persoanelor juridice respinse la Programul Rabla, conţine şi câteva societăţi din Gorj. Este vorba despre SC Seres Prod Com SRL, unitate din Bumbeşti-Jiu de fabricare a platformelor de cântărire industrială şi a altor dispozitive pentru maşini şi utilaje. Motivele care au stat la baza respingerii dosarului de finanţare sunt: “Deşi în documentele autovehiculului uzat este menţionată o altă adresă decât cea care apare în certificatul constatator eliberat de Oficiul Registrului Comerţului, nu a fost depus documentul din care să rezulte modificarea adresei sediului. Potrivit declaraţiei prevăzute în anexa nr. 7 la ghid, valoarea totală a ajutoarelor de minimis de care a beneficiat solicitantul pe o perioadă de 3 ani consecutivi (2 ani fiscali precedenţi şi anul fiscal în cursul căruia depune dosar de acceptare în program), cumulată cu valoarea alocării financiare acordate în baza schemei de minimis, depăşeşte echivalentul în lei a 200.000 euro, la data depunerii dosarului de acceptare”.
O altă societate din Gorj respinsă din Programul Rabla este SC Apa Vie SRL, dosarul având la baza nealocării finanţării mai multe motive: “Cererea de finanţare depusă nu respectă formularul prevăzut în anexa nr. 6 la ghid¹. Din cartea de identitate a vehiculului nu rezultă anul primei înmatriculări în România (copie ilizibilă). Nu a fost depus certificatul constatator emis de către Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă tribunalul în a cărui rază teritorială îşi are sediul social proprietarul, în original sau în copie legalizată, nu mai vechi de 30 de zile la data depunerii dosarului de acceptare. Având în vedere lipsa declaraţiei pe proprie răspundere din cererea de finanţare, nu se poate stabili eligibilitatea solicitantului în ceea ce priveşte cerinţele impuse de art.37 lit. e) şi f.) din Ghidul de finanţare aferent Programului. Certificatul de cazier fiscal nu a fost depus. Certificatul de atestare privind obligaţiile la Fondul pentru mediu nu a fost depus. Declaraţia privind ajutoarele de minimis obţinute în ultimii 3 ani, respectiv 2 ani fiscali precedenţi şi anul fiscal în cursul căruia proprietarul se înscrie în program nu a fost depusă. Declaraţia pe propria răspundere a reprezentantului legal conform formularului prevăzut în anexa nr. 10 la ghid nu a fost depusă. Nu se poate stabili suma solicitată deoarece nu a fost depusă cererea de finanţare”.
Persoanele juridice care au fost respinse au posibilitatea să depună contestaţii până luni, 3 octombrie. De asemenea, solicitanţii respinşi pot depune un nou dosar, la sediul AFM până la data de 21 octombrie 2016.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here