Actualitate

Fost primar condamnat definitiv pentru abuz în serviciu

 | 24 aprilie 2017, 00:10 | 0 comentarii | 

Decizie finală a Curții de Apel Craiova într-un dosar penal care l-a vizat pe fostul edil al comunei Glogova, Ion Șalapa, acuzat de abuz în serviciu. Acesta a primit o condamnare la judecarea pe fond a dosarului la Judecătoria Motru și a contestat verdictul respectiv, numai că magistrații au considerat că nu există motive pentru a-i admite apelul. “Respinge, ca nefondat, apelul. Obligă apelantul-inculpat la plata sumei de 400 lei cheltuieli judiciare statului. Definitivă.”, a stabilit instanța.
Prin sentința de fond, fostul edil a primit o condamnare de 6 luni, a cărei executare a fost suspendată și înlocuită cu un termen de încercare de 2 ani și jumătate. În acest interval de timp el trebuie să despăgubească Primăria pe care a condus-o cu aproape un miliard de lei vechi. “Admite acţiunea civilă formulată de partea civilă UAT Glogova şi Consiliul Local Glogova şi obligă inculpatul Şalapa Ion la plata sumei de 94.191,67 lei, reprezentând despăgubiri civile”, se arată în verdictul instanței.
Prejudiciul respectiv a fost cauzat prin achiziționarea la suprapreț a câtorva sute de metri de furtun folosit de pompieri pentru stingerea incendiilor. Anchetatorii au stabilit că prețul plătit de Primăria Glogova în vremea lui Șalapa pentru o astfel de achiziție a fost de 14 ori mai mare decât prețul pieței. Prin verdictul instanței, fostul edil este obligat să suporte și cheltuieli de judecată în cuantum de 1000 de lei, bani pe care trebuie să îi achite statului român.
Gelu Ionescu

Semnatura eletronica CertDigital
Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL