Actualitate

Fosta şefă de la CJPC Gorj, transfer pe şestache la Protecţia Copilului

 | 01 iulie 2015, 00:30 | 0 comentarii | 

Anca Daniela Cornea(fostă Michi), cea care a condus Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Gorj până în vara anului trecut, a părăsit la începutul acestei săptămâni, brusc, instituţia. Jurist în acte, dar trecută în subordinea CJPC Cluj, Cornea a plecat prin transfer la Direcţia de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului, pe un post care nu a fost scos însă la concurs. Colegii fostului comisar au dat, ieri, din umeri când au fost întrebaţi unde prestează Cornea, motivând că aceasta figurează în scripte că s-a transferat, recent, la o altă unitate de stat din Gorj, plecarea fiind bifată la CJPC Cluj. Comisarul Gherghina, care deţine cârma CJPC Gorj, pe perioada cât comisarul şef adjunct, Mădălin Giurcău, se află cu serviciul pe litoral, susţine că, urmare a plecării intempestive, jurista Cornea nu şi-a predat încă toate dosarele lucrate către colegii ei, deşi şi-a început serviciul deja de luni la noul loc de muncă, fiind aşteptată la Protecţia Consumatorului să urmeze procedura în cauză.

Semnatura eletronica CertDigital

Anca Daniela Cornea a condus CJPC Gorj, din postura de comisar-şef adjunct, până în luna mai a anului trecut, moment în care a fost eliberată din funcţie odată cu revenirea aici pe post, prin hotărâre judecătorească, a fostului deţinător al scaunului, Mădălin Giurcău. Cornea a făcut astfel, obligată, o rocadă cu colegul ei, motiv pentru care a fost trecută imediat în subordinea CJPC Cluj, în locul ocupat anterior de Giurcău. Postul lui Cornea a devenit însă nesigur în ultimele luni, după ce fostul ocupant al postului de la Cluj şi-a câştigat la rândul său fostul scaun în instanţă. Cornea rămânea astfel fără loc de muncă, revenirea la structura din Gorj fiind imposibilă. Atunci, în disperare de cauză, şi-a căutat refugiu la o altă instituţie de stat, de data aceasta din municipiu. L-a găsit, rapid, la Direcţia de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului, loc în care ocupă postul de consilier superior, fără concurs şi fără ca funcţia în cauză să fie declarată vacantă pe site-ul structurii.

Gherghina: “Nu ştiu unde s-a transferat…”!
Constantin Gherghina, cel care îi ţine locul de comisar-şef lui Mădălin Giurcău, cel din urmă fiind trimis cu serviciul pe litoral la cererea superiorilor, s-a codit, ieri, în a explica unde prestează fosta colegă de serviciu. Nu a fost singurul, şi alţi colegi de-ai lui Gherghina au evitat, zâmbind, să spună unde s-a transferat Cornea, preferând să paseze rezolvarea problemei către comisarul Gherghina.
“Eu nu ştiu unde lucrează… Ea figura oricum la Cluj şi la noi figurează ca transferată la o altă unitate din Târgu-Jiu. Oricum în lipsa doamnei nu mai avem jurist. Dosarele dânsei se află şi acum în dulap nu le-a predat, dar o să vină să facă asta în scurt timp..”, a explicat, încurcat, ieri Constantin Gherghina.
Acesta a preferat să spună că volumul de muncă de la CJPC Gorj este foarte mare, mai ales în perioada actuală când comisarii instituţiei răspund, pe rând, timp de o săptămână, de telefonul special pus la dispoziţia consumatorilor din ţară. Numai, ieri, telefonul în cauză a sunat de 1200 de ori spre disperarea comisarului de serviciu al CJPC Gorj care a fost obligat să ofere răspuns tuturor doleanţelor consumatorilor, în cauză, din ţară.

Gherghina_ConstantinDin subordinea Prefecturii, în cea a Consiliului Judeţean Gorj
Volumul mare de muncă de la CJPC Gorj a fost însă ultima preocupare a comisarului Cornea, care a preferat să treacă rapid din subordinea Prefecturii în cea a Consiliului Judeţean. Aceasta prestează astfel de luni în subordinea Direcţiei de Resurse Umane din cadrul DGASPC Gorj ca şi consilier superior, cu un salariu pe jumătatea celui avut la CJPC, unde era încadrată ca şef Serviciu, detaşat de la Cluj la Gorj.
Transferul în cauză l-a scăpat pe Mădălin Giurcău de o grijă în plus, Cornea încercând de mai multe ori să revină pe funcţie. Giurcău este, în prezent detaşat şef Locaţie Comandament Litoral 2015, de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului, începând cu data de 29 iunie. Sunat pentru a explica, la rândul său, mutarea grăbită a subalternei Cornea, Mădălin Giurcău nu a putut fi contactat telefonic.
Anamaria Stoica

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL