Actualitate

Gorjenii au îmbogăţit bugetul de stat cu un milion de lei

 | 21 noiembrie 2010, 19:50 | 0 comentarii | 

baniInspectorii din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Gorj au reuşit pe parcursul lunii trecute, datorită numeroaselor acţiuni, să atragă la bugetul general consolidat al statului sume de aproape un milion de lei.

Semnatura eletronica CertDigital

În vederea verificării modului de evidenţiere, calculare şi plată a obligaţiilor fiscale datorate de către contribuabili, precum şi în vederea prevenirii, descoperirii şi combaterii actelor şi faptelor care au ca efect evaziunea fiscală, în luna octombrie 2010, structurile DGFP Gorj au efectuat acţiuni de inspecţie fiscală la un număr de 205 contribuabili, persoane fizice şi juridice.

Ca urmare a acestor inspecţii, au fost atrase la bugetul general consolidat sume suplimentare în valoare totală de 949.700 lei.

De asemenea, pentru deficienţele constatate au fost aplicate amenzi contravenţionale, în valoare de 98.730 lei şi au fost înaintate organelor abilitate în vederea continuării cercetărilor un număr de trei sesizări penale pentru un prejudiciu de 65.859 lei.

Comerţul, punctul critic

“În ceea ce priveşte domeniile de activitate, care deţin pondere semnificativă în total, cele mai mari deficienţe au fost constatate în cazul comerţului cu amănuntul în magazine nespecializate cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun, silviculturii şi exploatării forestiere, transporturilor rutiere de mărfuri”, a declarat Luminiţa Penciu, purtător de cuvânt al DGFP Gorj.

Reprezentanta instituţiei a precizat că principalele deficienţe constatate care au condus la calcularea de obligaţii fiscale suplimentare şi, respectiv, la aplicarea de amenzi contravenţionale şi întocmirea de sesizări penale, au fost sustragerea de la plata taxelor şi impozitelor, nedeclararea veniturilor impozabile, întocmirea incompletă şi necorespunzătoare a actelor şi documentelor contabile, nefuncţionarea la sediul social declarat.

Izabella Molnar

 

 

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL