Actualitate

I se întâmplă unui avocat din Gorj: Așteaptă de peste trei luni să fie “prins” vecinul care i-a incendiat casa

 | 19 iunie 2017, 00:10 | 0 comentarii | 

Ancheta incendiului care a avut loc în luna martie, în satul Bâltișoara, al comunei Runcu, bate pasul pe loc. La peste trei luni de la data comiterii faptei, anchetatorii nu au reușit să strângă suficiente probe pentru a-l pune sub inculpare pe bărbatul suspectat de proprietarul casei distruse de flăcări. Avocatul Narcis Nădrag este convins că un vecin care a dat foc vegetației uscate și ar fi lăsat focul nesupravegheat ar fi vinovat de comiterea faptei. Surse susțin că principalul suspect refuză să fie testat la poligraf. “Se lucrează, se cercetează, se muncește ca în România. Îi las să își facă treaba. Am adus un evaluator care mi-a făcut raportul de expertiză doar pe construcție, fără bunuri, undeva în jur de 200.000 de lei. Nu e vorba de bănuit, este clar, pentru că se vede de unde a plecat focul, de la el, au ajuns polițiștii locali înainte de a ajunge focul la casă. Fapta e clară și pentru Poliție, și pentru pompieri, pentru toată lumea, doar că atât durează în România instrumentarea unui dosar de doi lei”, a declarat pentru Gorjeanul, avocatul Narcis Nădrag, proprietarul casei incendiate.
Incendiul s-a produs pe 4 martie, în satul Bâltișoara. La fața locului au efectuat verificări și polițiștii Serviciului de Investigații Criminale. “În cauză a fost întocmit dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă”, au precizat reprezentanții IPJ, la scurt timp după ce casa a luat foc.
“Omul, vecin cu mine, și-a făcut curățenie și a dat foc la vegetație. De acolo s-au întins flăcările. A fost casa bunicilor mei, care au decedat. Stătea acolo o femeie de 86 de ani, care avea grijă de casă, noi mergeam doar în weekend. Au scos-o polițiștii locali din casă, că a intrat să scoată lucruri de acolo. Nu am mai avut probleme cu acest vecin, cred că este vorba despre neglijență, nu intenționat. El nu a recunoscut că a venit focul de la el, a spus că de la casă, dar au fost martori care l-au văzut. A fost cu un băiat care a făcut curățenie la el. Nu cred că e o răzbunare, doar neglijență, nu am fost în conflict. Acolo am copilărit, casa are o valoare sentimentală foarte mare, erau toate lucrurile pe care le-am dus, eu și mama mea, când am renovat apartamentele, toată mobila, toate hainele de iarnă, televizoare, combină, calculator și biblioteca, în primul rând, care era cea mai importantă, era biblioteca mamei și a bunicilor, de acum 50 de ani, plus biblioteca unui unchi de la București. A ars tot”, a mai declarat avocatul Narcis Nădrag, la scurt timp după producerea incendiului.

Semnatura eletronica CertDigital

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL