Actualitate

Împotriva abandonului studiilor universitare! Deputatul Elvira Șarapatin, de partea studenților și a masteranzilor

 | 06 aprilie 2017, 00:10 | 0 comentarii | 

Prin intermediul unei interpelări adresate, luna trecută, ministrului Educației, Pavel Năstase, deputatul de Gorj, Elvira Șarapatin, îngrijorată de rata tot mai mare a abandonului universitar, îi cere acestuia să îi răspundă care sunt măsurile pe care le va lua în vederea diminuării acestui fenomen. Șarapatin face referire la datele publicate de Erostat, care relevă că abandonul școlar din rândul tinerilor a ajuns la 19%, adică unul din cinci este nevoit să părăsească universitatea. “Se pare că abandonul universitar este și mai mare. Recent s-au publicat date îngrijorătoare despre faptul că mulți studenți nu reușesc să își finalizeze studiile de licență și masterat”, susține în documentul adresat ministrului, deputatul de Gorj.
Elvira Șarapatin mai aduce în discuție și un studiu al Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România(ANOSR) care susține că unul din doi studenți, înregistrați la studii de licență de 4 ani, nu reușește să rămână în cursă până la finalul absolvirii. Situația este similară și pentru cei înscriși la studiile de masterat.
În cele patru luni de activitate, Elvira Șarapatin a mai avut și alte luări de poziție în Parlamentul României pe teme de educație, deputatul fiind la bază cadru didactic.
A.Stoica

Semnatura eletronica CertDigital
Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL