În detenţie / Patronul Fabricii de Ţigarete din Târgu-Jiu a scris 4 cărţi în 4 luni

540
Presedintele grupului InterAgro, Ioan Niculae discuta cu ziaristii prezenti la conferinta extraordinara de presa organizata de InterAgro in Bucuresti, miercuri, 6 decembrie 2006. SILVIU MATEI / MEDIAFAX FOTO

Judecătoria Găești a amânat, pentru 27 august, discutarea cererii de eliberare condiționată depusă de omul de afaceri Ioan Niculae, deţinătorul patrimoniului fostei Fabrici de Ţigarete din Târgu-Jiu, care execută o pedeapsă de doi ani și șase luni de închisoare într-un dosar de mită. Procurorul DNA a cerut în instanță să se facă o adresă către comisia de specialitate din cadrul Penitenciarului Găești, în care aceasta să explice cum s-au calculat termenele privind eliberarea condiționată și să dea detalii despre cărțile scrise în închisoare de Niculae.

În patru luni şi trei săptămâni petrecute în spatele gratiilor, Ioan Niculae a câştigat 166 de zile de libertate. Cele mai multe zile sunt o recompensă pentru cele patru lucrări ştiinţifice scrise de patronul echipei de fotbal Astra Giurgiu: “Tehnologii moderne de producere şi utilizare a alcoolului metilic”, “Orientări moderne în producţia vegetală”, “Valorificarea energetică a biomasei” şi “Biodieselul – motorina ecologică”. Acestea sunt operele din domeniile chimie şi agricultură, care i-au adus lui Niculae zeci de milioane euro în conturi. Faptul că a scris cărţile atât de repede reprezintă un adevărat record, la Penitenciarul Târgu-Jiu, în ultimele două decenii reuşindu-se redactarea doar a trei volume, de către doi deţinuţi, Nicolae Mischie şi Ionel Manţog. Reamintim că, omul de afaceri Ioan Niculae a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București, pe 2 aprilie 2015, la doi ani și șase luni închisoare cu executare, iar fostul președinte al Consiliului Județean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a primit trei ani închisoare cu executare, într-un dosar de mită.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here