Actualitate

Încă un accident de muncă la UM Sadu

 | 16 noiembrie 2010, 23:34 | 0 comentarii | 

DSCF2202O nouă explozie produsă ieri la Uzina Mecanică Sadu i-a produs răni grave unei angajate care a suferit arsuri pe mâini şi faţă, în special în zona ochilor.

Semnatura eletronica CertDigital

Femeia manevra substanţe explozibile şi, cel mai probabil, nu şi-a luat toate măsurile de protecţie, evenimentul fiind al treilea în ultima lună, perioadă în care şi producţia de armament a crescut considerabil.

Daniela Coman are 42 de ani, lucrează de când se ştie la uzina din Bumbeşti Jiu, ieri ea ajungând însă la spital cu răni grave după ce substanţele explozibile pe care le manevra au detonat. Explozia nu a fost una cu suflu puternic, dar a avut suficientă forţă pentru a o trânti la pământ pe angajata unităţii şi a o trimite la spital. Femeia nu are viaţa pusă în pericol şi pentru că a beneficiat de ajutor medical de urgenţă de la cadrele DSCF2204medicale ale uzinei. „Este un accident de muncă. Nu este un caz grav pentru că nu are ochii afectaţi. Sunt arsuri de gradul 2 şi 3. Noi am adus-o cu ambulanţa întreprinderii direct la Târgu Jiu şi ştiu că va fi transferată la Bucureşti”, a declarat asistenta care a însoţit-o la spital pe femeia rănită. Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu au făcut tot ce a fost posibil pentru a o ajuta pe angajata UM Sadu, aşa cum au mai făcut şi acum două săptămâni, când o altă salariată a suferit răni mult mai grave în condiţii similare. Medicii şi conducerea Uzinei au decis, în cele din urmă, ca femeia să fie transferată la o clinică de specialitate din Bucureşti, rudele acesteia fiind asigurate că este pe mâini bune.

Împrejurările în care s-a produs accidentul fac obiectul unei anchete deschise atât de conducerea uzinei, cât şi de Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj. „Accidentul a avut loc în timp ce salariata desfăşura operaţia de amestec şi cernere a substanţei trasoare, substanţă explozibilă. S-a iniţiat substanţa datorită acţiunii mecanice, a luat foc, practic. A ars-o pe salariată pe faţă, în zona abdomenului şi a mânii stângi. Din păcate au mai fost alte două accidente într-un timp relativ scurt. Ultimul, cel de acum două săptămâni s-a produs pe fondul nerespectării normelor de protecţie a muncii. Se vor face cercetări şi în cazul de acum şi în circa două săptămâni primele concluzii vor fi cunoscute”, a menţionat Ilie Lăudat, responsabil în cadrul UM Sadu cu securitatea muncii. Concluzii neoficiale arată că angajata rănită ieri, la fel ca şi colega sa rănită la începutul lunii, nu şi-au luat toate măsurile de protecţie, iar exploziile generate de substanţele periculoase cu care lucrează le-au prins în suflul lor.

Gelu Ionescu

 

 

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL