Actualitate

Încă un primar gorjean, găsit incompatibil la instanță

 | 28 octombrie 2016, 00:10 | 0 comentarii | 

Veste proastă primită, ieri, de primarul Viorel Drăgușin, de la Crușeț, după ce a pierdut la Curtea de Apel Craiova procesul de incompatibilitate pe care îl are cu Agenția Națională de Integritate. Instanța i-a respins contestația pe care a depus-o la raportul prin care inspectorii îl găseau incompatibil, motivul fiind acela că edilul nu a depus la timp contestația respectivă. “Constată perimată contestaţia împotriva raportului de evaluare ANI nr.58404/G/II/11.12.2013. Cu recurs în 5 zile de la pronunţare”, a decis Curtea de Apel Craiova.
Inspectorii de integritate l-au acuzat pe primar de incompatibilitate, după ce au descoperit că acesta a fost și “comerciant persoană fizică (DRĂGUȘIN T. VIOREL P.F.), în perioada 20 iunie 2008 – 11 mai 2010”. De asemenea, în raportul ANI se mai arată că primarul a fost “persoană fizică autorizată (DRĂGUȘIN VIOREL P.F.A.), în perioada 20 iunie 2008 – 25 iulie 2013”, precum și “reprezentant al comunei în cadrul A.G.A. a S.C. SALUBRIS GILORT S.R.L. (23 noiembrie 2010 – 30 septembrie 2013)”. Conform legislației, primarii nu au voie să desfășoare activități de comerț sau să fie membri în adunările generale ale acționarilor la diverse firme.
Edilul de la Crușeț are posibilitatea să conteste decizia de acum a instanței, caz în care procesul va continua la Înalta Curte de Casație și Justiție, aici procesul putând să dureze o perioadă mai mare de timp.
Gelu Ionescu

Semnatura eletronica CertDigital
Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL