Actualitate

Inspectorii DSP au depistat deficienţe la şcoli

 | 26 iunie 2015, 00:10 | 0 comentarii | 

Pe lângă verificările de la spitale, centre de permanenţă şi alte unităţi, inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj au controlat şi şcolile din judeţ. Potrivit reprezentanţilor instituţiei, au fost constatate deficienţe privind alimentarea cu apă curentă şi neigienizarea grupurilor sanitare.

Semnatura eletronica CertDigital

Direcţia de Sănătate Publică desfăşoară diverse activităţi de control, în teritoriu. În ultima perioadă, au fost verificate mai multe şcoli şi, potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, 20 de unităţi de învăţământ nu deţin nici până în prezent autorizaţie sanitară de funcţionare. “Inspectorii DSP au efectuat mai multe verificări la şcolile din judeţul Gorj, în urma cărora au fost depistate deficienţe legate de lipsa apei curente şi neigienizarea grupurilor sanitare. Ca de fiecare dată, s-a constatat că sunt probleme, pe care nu credem că reprezentanţii unităţilor de învăţământ le vor remedia până la începutul noului an şcolar. În această perioadă se lucrează la obţinerea avizelor pentru instalaţiile de alimentare cu gaz şi pentru centralele termice, igienizarea spaţiilor şcolare şi achiziţia combustibilului pentru iarnă”, a spus Elena Piţian.
La nivelul judeţului Gorj funcţionează un număr de 110 unităţi de învăţământ de stat cu personalitate juridică şi opt unităţi de învăţământ particulare.
M.S.

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL