Actualitate

Instalarea în funcţie a lui Romanescu şi Popescu, într-o dată incertă

 | 14 iunie 2017, 00:10 | 0 comentarii | 

Noii primari din Târgu-Jiu şi Drăguţeşti nu au primit încă semnalul cu privire la data când vor fi instalaţi în funcţie.

Semnatura eletronica CertDigital

Cele două primării aşteaptă ca instanţa să valideze mandatele de primar ale lui Marcel Romanescu şi Dumitru Popescu.
“Dacă ar fi fost alegeri întregi, şi nu parţiale precum au fost cele din 11 iunie, era atribuţia prefectului să dea ordin de întrunire a Consiliului Local pentru instalarea în funcţie a primarilor. În cazul parţialelor, este atribuţia secretarului să convoace Consiliul Local în şedinţă extraordinară pentru depunerea jurământului primarului ales. Oricum, termen legal este de 20 de zile”, a declarat Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului – Judeţul Gorj.
Lavinia Gheorghian, secretarul comunei Drăguţeşti, spune că demararea procedurilor de numire în funcţie a primarului ALDE, Dumitru Popescu, va demara după girul Judecătoriei Târgu-Jiu: “Trebuie să ne vină de la instanţă mandatul primarului validat, iar apoi demarăm procedura de convocare a şedinţei pentru depunerea jurământului primarului”. Şi Loredana Covei, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Târgu-Jiu, spune că liberalul Marcel Romanescu îşi va prelua atribuţiile după validarea mandatului: “După ce se primeşte hotărârea judecătorească de la Judecătoria Târgu-Jiu de validare a mandatului, se va trece la procedurile ulterioare. Totuşi, Legea spune că în maxim 20 de zile de la data alegerilor, primarul trebuie instalat în funcţie”.
La nivelul municipiului Târgu-Jiu, prezenţa la vot a fost de 29,92%, iar la Drăguţeşti de 70,41%.
În Târgu-Jiu, candidatul PSD Popescu Aurel a obţinut 8.200 de voturi, 979 de voturi – Miruţă Radu de la USR, 509 voturi – Lădaru Eduard de la ALDE, 359 de voturi – Grădinaru Mari de la PMP, 12.203 voturi – Romanescu Marcel de la PNL, 1.091 de voturi a obţinut independentul Caragea Viorel şi alte 250 independentul Caralicea Gheorghe. Procentul este 34,75% PSD; 4,14% USR; 2,15% ALDE; 1,52% PMP; 51,72% PNL; 4,62% Caragea şi 1,05 Caralicea. La circumscripţia Drăguţeşti, Butan Gheorghe (PSD) a obţinut 1.092 de voturi, Crăc Ionuţ PNL – 87 de voturi, Covrig Ion PMP – 45 de voturi şi Popescu Dumitru Ion ALDE – 1.719 de voturi. Procentul este 37,10% PSD; 2,96% PNL; PMP 1,52% şi ALDE 58,41%.

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL