Actualitate

Investiția chinezilor la Rovinari poate să înceapă

 | 30 iunie 2017, 00:10 | 0 comentarii | 

Deputatul Victor Ponta a dat asigurări, în timpul ultimei sale vizite la Târgu-Jiu, că investiția chinezilor într-un nou grup energetic la Rovinari poate să înceapă, negocierile între cele două părți fiind finalizate. Fostul premier a menționat că, în calitatea sa de șef al Secretariatului General al Guvernului, în ultima săptămână a verificat care este stadiul negocierilor și ce s-a mai întâmplat în privința investiției respective. Acum Ponta spune că totul e gata pentru semnarea contractului final, după care investiția propriu zisă poate să înceapă fără probleme.
“Având calitatea guvernamentală pe care am ocupat-o timp de o săptămână, am verificat și referitor la proiectul de investiții de la Rovinari cu firma din China s-au parcurs toate problemele, s-au rezolvat. Contractul este gata de semnare, se așteaptă un singur lucru, semnătura ministrului Energiei. Nu mai există nici un impediment legal, sunt negociate toate condițiile. Sper că dl ministru al Energiei, chiar dacă e de la ALDE, să își dea semnătura finală pentru că va fi cea mai mare investiție în energie din județul Gorj în ultimii mulți ani”, a declarat Ponta.
Informațiile de până acum pe acest subiect arată că investiția chinezilor poate ajunge la un miliard de dolari, ei condiționând însă prețul cărbunelui achiziționat de cel al prețului cu care vor vinde energia pe piață. Discuțiile despre investiția respectivă au început în urmă cu un deceniu, când Complexul Energetic Oltenia nici măcar nu exista, iar numărul angajaților din mineri și energie la nivel de județ era mult mai mare decât cel de acum.

Semnatura eletronica CertDigital
Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL