Actualitate

Ioana Mischie, cu scurtmetrajul Cumulonimbus la Cannes

 | 21 iunie 2017, 00:10 | 0 comentarii | 

Gorjeanca Ioana Mischie a fost prezentă, și în acest an, la Cannes, în calitate de regizor, cu un scurtmetraj intitulat Cumulonimbus. Ioana a participat aici, pentru prima dată însă, în calitate de speaker, asta la conferința Beyond Borders: Diversity in Cannes – The Virtual Reality Panel.

Semnatura eletronica CertDigital

Din 2008 până azi, programul “Romanian Short Waves” prezintă la Cannes 200 minute de scurtmetraje româneşti. “Romanian Short Waves” este un program produs de Asociaţia Secvenţe şi susţinut şi în acest an de Institutul Cultural Român de la Paris. Prin promovarea filmelor independente și a celor de școală, “Romanian Short Waves” a condus la o mai mare vizibilitate a producţiilor româneşti în faţa selecţionerilor festivalurilor.
Printre cele 14 filme de scurtmetraj selectate pentru ediţia din acest an a programului de la Cannes a fost și cel al Ioanei Mischie. Intitulat Cumulonimbus, drama Ioanei Mischie tratează problema căsătoriilor rromilor la vârste foarte fragede, sub prisma promisiunilor de căsătorie aranjate între părinți, pentru copiii lor de doar 7-8 ani.
Scurtmetrajul Ioanei a fost, de altfel, unul dintre cele patru câștigătoare, din 39 participante, la competiția de gen intitulată Camera 9, care a avut loc anul trecut în Capitală. De altfel, Camera 9 este un concurs de scurtmetraje organizat de Scena9 și Les Films de Cannes à Bucarest, adresat studenților facultăților de film din România. Juriul competiției de scurtmetraje Camera 9 a fost alcătuit din Cristian Mungiu, Flavia Popa, Tudor Reu și Luiza Vasiliu.
Anul trecut, Ioana a mai prezentat la Cannes și scurtmetrajul “237 de ani” care a fost selectat la Palm Springs International ShortFest, un festival de prestigiu din Statele Unite ale Americii, afiliat Premiilor Oscar și recunoscut de Centrul Național al Cinematografiei din România. Filmul a fost prezentat în premieră mondială, la cea de-a 22-a ediție a Palm Springs International Short Film Festival & Film Market, din California, care a avut loc în perioada 21-27 iunie 2016. Filmul Ioanei Mischie a fost singurul film românesc din festival selecționat oficial. Din distribuția filmului au făcut parte actorii Mircea Andreescu, Alexandru Georgescu, Iulia Lumânare, Cristian Bota.
Alice Kanterian

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL