Actualitate

La Rânca s-a schiat ca-n plină iarnă

 | 25 aprilie 2017, 00:10 | 0 comentarii | 

În cel de-al treilea weekend din luna aprilie, în stațiunea montană Rânca s-a schiat ca în plină iarnă. Stratul consistent de zăpadă, care s-a depus pe parcursul săptămânii trecute, a făcut ca pârtia din centrul stațiunii să fie perfectă pentru schi. Pentru ca turiștii să se bucure de un weekend perfect la munte, drumarii au curățat traseul de acces și au lărgit parcările. De asemenea, salvamontiștii s-au asigurat că turiștii sunt în siguranță.

Semnatura eletronica CertDigital

Câteva sute de persoane au profitat de revenirea iernii la Rânca şi au schiat pe pârtia din centrul staţiunii turistice. Încă de joi, administratorii pârtiei au început amenajarea pârtiei, iar de vineri după-amiază s-a putut schia. Sâmbătă și duminică, vremea a fost perfectă pentru practicarea sporturilor de iarnă, atât adulții, cât și copiii bucurându-se de un weekend reușit la munte. Cabanierii au profitat și ei de noul val de turiști, întâmpinându-i pe aceștia cu preparate specifice zonei și cu condiții de cazare optime.
Pentru ca turiștii să fie în siguranță, în zona stațiunii Rânca s-au aflat două echipe de salvamontişti, specializate în intervenţiile pe pârtie şi în afara acesteia.

Drumarii și-au făcut treaba
Reprezentanții Secției Drumuri Naționale (SDN) Târgu-Jiu au venit şi ei în sprijinul turiştilor şi au reuşit să curăţe drumul dintre Novaci şi Rânca. DN 67 C a fost complet curățat, turiștii urcând la munte fără probleme. A fost folosit material antiderapant în zona releului de comunicaţii, astfel încât nu au existat probleme în ceea ce priveşte asigurarea condiţiilor bune de trafic pe drumul naţional respectiv. „Am lărgit parcările pe marginea şoselei, să nu fie probleme. Cine iubeşte sporturile de iarnă a ales foarte bine Rânca, pentru că pârtia a fost foarte bună“, a confirmat Ion Tudor, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu-Jiu.
Cei care nu au practicat sporturi de iarnă, s-au putut bucura de plimbări în aer liber, peisajul de la Rânca fiind unul de basm.
Minodora Sucea

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL