La Târgu-Jiu, Îngrijirea copiilor cu handicap, costisitoare

348

handicapatiNumărul persoanelor care sunt, la acest moment, în evidenţele „Centrului de plasament pentru copilul cu handicap” se ridică la aproximativ o sută. Aceştia suferă, în general, de afecţiuni neuropsihice, majoritatea dintre ei beneficiind de plasament, restul fiind trataţi în centru de tip ambulatoriu.

„Centrul de plasament pentru copilul cu handicap” se află în municipiul Târgu-Jiu, pe strada Tineretului. În cadrul acestuia îşi desfăşoară activitatea un număr de 115 angajaţi. Conform reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj, instituţie în subordinea căreia este „Centrul de plasament pentru copilul cu handicap”, de serviciile centrului beneficiază aproximativ o sută de copii. „În evidenţele „Centrului de plasament pentru copilul cu handicap” se află un număr de 99 de copii. Dintre aceştia, 62 se află în Centrul de Plasament şi 37 în Centrul de recuperare neuromotorie (tip ambulatoriu)”, precizează purtătoarea de cuvânt a DGASPC Gorj.

Cheltuieli lunare de 240.000 de lei

Copiii din „Centrul de plasament pentru copilul cu handicap” au, în general, afecţiuni neuropsihice şi asociate. Pentru îngrijirea lor sunt cheltuite sume de bani destul de consistente. De altfel, pentru întreaga activitate, „sumele cheltuite lunar de „Centrul de plasament pentru copilul cu handicap” sunt de 240.000 de lei”, susţine Minodora Ianc, purtătoarea de cuvânt a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj.

S-au făcut pregătirile pentru venirea iernii

În pofida faptului că e criză, iar bugetul instituţiei a fost, de la bun început, unul destul de mic, s-a reuşit, totuşi, să se asigure condiţiile necesare pentru depăşirea cu bine a sezonului rece.

Astfel, conform reprezentantei Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj: „s-au făcut pregătirile de iarnă, acestea constând în verificarea centralei termice, aprovizionarea cu îmbrăcăminte de iarnă, aprovizionarea cu conserve specifice sezonului rece”.

Acum, se poate spune că, fiind totul pus la punct, se aşteaptă în linişte instalarea anotimpului pentru care s-au făcut pregătirile.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here