La Târgu-Jiu, un singur cuplu îşi pune pirostriile de Sf. Valentin

590

Deşi reprezentanţii municipalităţii au anunţat de ceva timp faptul că doar în ziua de 3 februarie se pot depune solicitările cu actele aferente în vederea oficierii cununiilor în ziua de Sfântul Valentin, îndrăgostiţii nu au părut atât de interesaţi de oficierea relaţiilor chiar în ziua dedicată celor care se iubesc.

“S-a împământenit şi este un lucru foarte frumos ca de Sf. Valentin şi de Dragobete să unim destine, oameni care se iubesc şi doresc să-şi întemeieze o familie. Ca de fiecare dată, Direcţia noastră le stă la dispoziţie acestora. Totuşi, la finalul zilei de 3 februarie, unica zi de altfel în care primeam solicitări pentru încheierea de cununii pe data de 14 februarie, chiar de Sfântul Valentin, un singur cuplu s-a prezentat la noi cu documentele necesare, făcând astfel şi cereri în acest sens. Cuplul de îndrăgostiţi este de loc din municipiul Târgu-Jiu şi au optat să se căsătorească de Ziua Îndrăgostiţilor la Poarta Sărutului, simbolul iubirii lui Brâncuşi. Cununia va fi oficiată de primarul Aurel Popescu”, a declarat Laurenţiu Dan, şeful Direcţiei Publice Locale de Evidenţă a Persoanelor Târgu-Jiu. Acesta a precizat că la Târgu-Jiu se vor oficia căsătorii şi în ziua de Dragobete, pe 24 februarie, cererile în acest sens putând fi depuse doar pe data de 15 februarie.
Anul trecut, la Târgu-Jiu, pe 14 februarie, cinci cupluri şi-au unit destinele, însă pentru Dragobete nu a fost nicio solicitare. Taxa pentru oficierea cununiei la Poarta Sărutului este de 400 de lei, urmând ca partenerii care se vor cununa civil la sediul Primăriei de Ziua Îndrăgostiţilor vor fi scutiţi de plata vreunei taxe. Oficierile vor fi în jurul orei prânzului, autorităţile mizând că vremea va fi una bună pentru a nu deteriora actele de stare civilă pe care le vor primi tinerii însurăţei. Ca şi documente necesare înscrierii pentru oficierea căsătoriilor sunt: actele de identitate ale partenerilor, certificatele lor de naştere, acolo unde este cazul dovada desfacerii căsătoriei anterioare ori certificatul de deces, şi, bineînţeles, acele certificate prenupţiale care sunt valabile 14 zile de la data eliberării şi unde trebuie să se specifice expres sintagma “se poate sau nu se poate căsători”.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here