Actualitate

Lovit de copac în Parcul Central!

 | 25 mai 2017, 00:10 | 0 comentarii | 

Un grav accident de muncă s-a produs, ieri, în Parcul Central din Târgu Jiu, un muncitor de 22 de ani fiind lovit de un copac pe care, în mod normal, ar fi trebuit să îl taie și să cadă la sol fără probleme. Mai mulți muncitori ai unei firme din Prahova participau la operațiunea de toaletare a copacilor, autoritățile locale contractând o firmă specializată în astfel de lucrări tocmai pentru a nu fi probleme. Necazul însă s-a întâmplat puțin după prânz, când tânărul a fost lovit de un copac în cădere. Arborele era putred la mijloc și, în cădere, a luat o direcție la care nu se prea aștepta nimeni.
“El nu a putut să se ferească pentru că nici nu a fost atent. Nu știu cum a făcut, dar parcă a fugit chiar spre direcția în care a căzut pomul. Eu și alți colegi am sărit imediat să îl ajutăm, dar nu l-am mișcat pentru că nu știam starea în care se află. Oricum nu vorbea în acele momente, era inconștient. A venit Ambulanța și l-a luat de l-a dus la spital”, a povestit unul dintre muncitorii care a asistat la întreaga scenă. Medicii l-au diagnosticat cu răni grave, fiind făcute demersuri inclusiv pentru transferarea pacientului la un spital din București. Tânărul nu este căsătorit, iar incidentul în care a fost implicat este acum investigat de polițiști și inspectori de muncă, fiind deschise anchete în acest sens pentru a stabili ce s-a întâmplat.
Peste 20 de arbori “bătrâni” urmau să fie tăiați zilele acestea în Parcul Central întrucât exista riscul ca la o furtună mai puternică să se prăbușească. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu- Jiu, Loredana Covei, a menționat că autoritățile locale au contactat o firmă specializată în astfel de lucrări tocmai pentru a evita orice fel de incident. “Pentru a se evita producerea unor astfel de evenimente nedorite, conducerea societății Edilitara, conform prevederilor legislației în vigoare, a contactat o firmă specializată în tăierea arborilor la înălțime. Societatea care a câștigat licitația electronică este din Ploiești și este specializată în astfel de activități”, a menționat reprezentanta municipalității. Din păcate, până la urmă s-a adeverit încă o dată proverbul conform căruia “de ce îți este frică nu scapi”, muncitorii oprind activitatea de toaletare a arborilor până la finalizarea cercetărilor. Unii dintre ei au fost duși la secție pentru audieri, polițiștii deschizând un dosar penal pentru nerespectarea normelor de securitate și sănătate în muncă.

Semnatura eletronica CertDigital
Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL