Lucrările la groapa de gunoi de la Ploștina, în linie dreaptă

571

Lucrătorii firmei, care a câștigat licitația privind efectuarea lucrărilor de ecologizare a fostei gropi de gunoi a municipiului Motru, s-au pus, în sfârșit, pe treabă. După numeroase zile libere, caniculă și restricții de circulație pentru mașinile de mare tonaj, utilajele firmei lui Ovidiu Lunganu au ajuns la groapă, iar lucrările sunt în grafic. A fost necesar însă ca autoritățile locale să intervină și să pună accent pe termenele prevăzute în caietul de sarcini.

Groapa de gunoi a municipiului Motru s-a închis în vara lui 2016, deșeurile cetățenilor municipiului, ale cartierelor și satelor mărginașe fiind duse la depozitul de lângă Târgu-Jiu.

Groapa trebuia ecologizată, iar lucrarea s-a scos la licitație în acest an.

Lucrarea a fost câștigată de o firmă cu experiență, ea fiind adjudecată pentru suma de 680.000 de lei, deși se scosese la licitație pentru suma de 723.000 de lei.

Lucrarea trebuie finalizată pe 31 octombrie 2017, fosta groapă care se întinde pe aproape două hectare de teren urmând să fie împrejmuită, vor fi plantați arbori pe marginea acesteia, rigole de jur-împrejur și trei puțuri.

Recepționată  până la sfârșitul anului
Firma a primit amplasamentul pe data de 8 august, iar săptămâna trecută lucrările fiind cam slabe, viceprimarul Cosmin Morega l-a chemat la discuții pe administratorul firmei constructoare, tocmai pentru a grăbi și a demara lucrările conform graficului care a fost prezentat odată cu caietul de sarcini. Administratorul a înțeles însă perfect problema, dar a motivat că lucrările s-au întârziat, deoarece au fost multe zile libere și temperaturi ridicate, neputând să-și mute utilajele la Ploștina și din cauza restricțiilor de circulație pe anumite tronsoane de drum.

Miercuri,  joi și vineri s-a lucrat  însă  în forță.  Reprezentantul administrației motrene a ținut legătura zilnic cu firma pentru a se asigura că se respectă termenele stabilite prin grafic, iar lucrările executate, în aceste zile, au constat în profilarea terenului, îndepărtarea vegetației și depunerea unui strat de pământ pe întreaga suprafață.

În această săptămână urmează să se realizeze și restul de lucrări, conform proiectului de execuție. “Este important că administratorul a înțeles că trebuie să respecte întocmai și la timp contractul, deoarece până în luna octombrie această lucrare trebuie terminată, iar până la sfârșitul anului trebuie să fie întocmit procesul verbal de recepție a închiderii gropii de gunoi. Acest lucru este impus și de Garda de Mediu, care de altfel, are și ea un grafic de verificare stabilit de minister, tocmai pentru a se asigura că lucrarea se termină la timp”, a declarat viceprimarul de Motru.
A.STOICA

1 COMENTARIU

  1. Tzeparul de Lungan , cel care ,, inchiriaza,, utilaje de la altii si nu mai plateste niciodata chiria vreti sa termine lucrarea la timp ? Poate la Pastele Cailor, mai ales daca pune mana mai intai pe bani. Cu ce sa faca el lucrarea , cu un buldozer T 150 rusesc ce are 60 de ani vechime ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here