Actualitate

Moisescu, despre Legea Sănătăţii: „A fost iniţiată pripit şi retrasă pripit”

 | 17 ianuarie 2012, 16:06 | 0 comentarii | 

moisescuMedicul Mihai Moisescu, preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie (APMF) Gorj consideră că mult-comentata lege a Sănătăţii a fost iniţiată, dar şi retrasă primit. Moisescu este de părere că prin modul cum s-au derulat lucrurile cu acest proiect legislativ s-a dovedit că a fost doar o chestiune politică. Preşedintele AMPF Gorj cred, însă, că viitorul proiect va fi acelaşi, dar cu mici cosmetizări.

Semnatura eletronica CertDigital

Discuţiile aprinse cauzate de noua Lege a Sănătăţii şi protestele declanşate ulterior au determinat retragerea proiectului. Despre acesta, Mihai Moisescu, preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie (APMF) Gorj afirmă că „nu se poate spune că era rău sau bun; avea şi părţi bune şi părţi rele. Tocmai de aceea, părţile rele trebuie corectate”. Moisescu a reuşit să parcurgă şi să analizeze textul proiectului de lege. În plus, el a şi schiţat anumite modificări pe care a dorit să le aducă actului normativ.

Moisescu: „a fost o chestiune politică”

Din punctul de vedere al preşedintelui AMPF Gorj, modul cum s-au derulat evenimentele legate de această lege a fost incorect: „faptul că nu a fost o dezbatere de la început a fost o greşeală. Modul cum a fost dată şi retrasă, arată că a fost o chestiune politică. Această lege a fost iniţiată pripit şi retrasă pripit”. În ceea ce priveşte viitorul proiect al Legii Sănătăţii, Moisescu crede că nu vor fi mari schimbări, faţă de cel anterior. „Va fi puţin cosmetizată şi pusă în dezbatere publică, apoi va fi asumată prin asumare guvernamental. (…) Este o lege cadru; mai urmează legislaţia secundară şi terţiară, abia apoi putem vorbi de o legislaţie adevărată”, menţionează Mihai Moisescu, preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie (APMF) Gorj.

Moisescu, partizanul dreptului la cuvânt

Medicul Mihai Moisescu este adeptul exprimării libere a opiniilor şi se declară „partizanul dreptului la cuvânt, la mişcare, inclusiv la ieşirea în stradă”. Totuşi, privitor la protestele din ultimele zile, Moisescu a precizat: „îmi pare rău că partidele politice nu au stat la baza ieşirilor în stradă. În rest, şi noi cerem căderea Guvernului, vrem demisia lui Boc”.

Minodora Sucea

 

 

Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL