Actualitate

Motrenii sunt departe de civilizaţia europeană

 | 04 noiembrie 2010, 18:30 | 0 comentarii | 

motruÎn municipiul Motru politica zvonurilor determină reacţii nefireşti din partea prestatorilor de servicii. Singurii care au de suferit din aceste motive sunt motrenii, care se consideră vitregiţi de soartă, deoarece sunt nevoiţi să îndure condiţii grele de viaţă.

Semnatura eletronica CertDigital

Zvonul că de la 1 ianuarie se retrage subvenţia pentru căldură şi că motrenii pot rămâne în frig a determinat operatorul de gaze să modifice preţul branşării la reţeaua de gaze de trei ori într-o săptămână, acesta crescând de la 1.700 de lei la începutul săptămânii, la 2.100 de lei în dimineaţa zilei de miercuri şi la 2.500 de lei în seara aceleiaşi zile. Politică de preţuri de criză, nu alta, mai ales că operatorul reţelei de gaz nu are nici 10% din populaţia oraşului legată la reţea.

Acelaşi zvon a determinat specialiştii în montat de centrale electrice să facă legătură între preţul kilowat-ului nocturn şi rentabilitatea utilizării acestui vector de încălzire. La rândul său, managerul SC UATAA SA, Ilie Schinteie s-a văitat pe unde a putut că nu are bani pentru achiziţionarea păcurinei, combustibilul lichid de care are nevoie, în schimb a avut bani pentru achiziţionarea unui autoturism nou-nouţ. Vorba proverbului: bine faci, bine găseşti!

Conflictul lui cu Mario Fabbri a fost trecut în tăcere prin intrarea la negocieri a secundului său, italian get beget, şi a viceprimarului Tudor Dobrică.

Bârfă da, apă caldă ba

motru 2În ceea ce priveşte agentul termic, motrenii au căldură dar nu au apă caldă menajeră, aşa că pentru baie ori se foloseşte apa din calorifere, ori se încălzeşte la aragaz o apă rece destul de colorată din cauza lucrărilor care nu se mai termină. Primarul Hanu este cel care va deconta toate nemulţumirile, deoarece locuitorilor municipiului Motru le este mai uşor să-şi contabilizeze supărările în contul unui singur personaj.

La gura târgului se mai zvoneşte că deputatul Severus Militaru ar fi achiziţionat un cazan de botez în care se foloseşte apă încălzită la Biserica din Samarineşti, acolo unde va poposi la sfinţire taman duminică, înainte de Sfinţii Mihail şi Gavriil Înalt Preasfinţia sa Irineu, Mitropolitul Olteniei.

Poate că acesta ar fi momentul potrivit ca feţele bisericeşti să ridice blestemul politic de pe Valea Motrului şi să deschidă toate drumurile spre civilizaţie, pentru că unii dintre motreni, vreo 3000 la număr, sunt deja navetişti pe ruta Motru – Occident.

Minodora Sucea

 

 

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL