Actualitate

Navetiștii Minprest, lăsați pe jos de transportatorul plătit de CEO

 | 08 noiembrie 2016, 00:10 | 0 comentarii | 

De două săptămâni, angajații Minprest Serv SA, care fac naveta de la Motru la Jilț, unde prestează la curățenie benzi, nu mai beneficiază de mila șoferilor de pe autobuzele aflate sub contract cu CE Oltenia. Acești salariați nu au drept de transport gratuit pe mijloacele de transport în comun, de care beneficiază restul salariaților companiei de stat, dar, din mila conducătorilor auto, și ei erau duși spre locurile de muncă, fără să plătească bilet.

Semnatura eletronica CertDigital

Sute de angajați ai Minprest, care prestează servicii la Jilț, au fost nevoiți, de luna trecută, să se descurce cum pot în privința transportului spre locul de muncă. Asta deoarece, șoferii autobuzelor de la firmele aflate sub contract cu CEO nu îi mai transportă pe cursele gratuite și pe acești angajați ai subunității de la Rovinari. Șoferii le-au spus muncitorilor că firmele lor sunt pe final de contract cu CEO, iar patronii le-ar fi comandat să stopeze actele de “umanitate” la adresa celor de la Minprest. Drept urmare, conducătorii auto au fost nevoiți să le închidă ușile în nas de la autobuze, amărâților de salariați, beneficiari ai minimului pe economie, și asta de două săptămâni. Nimeni de la Minprest nu pare interesat să rezolve această problemă socială pentru categoria în cauză de salariați ai subunității CEO, deși campania electorală bate la ușă, și cei angrenați în politică spun că le pasă de semenii lor.
Angajații Minprest, lăsați pe jos, se plâng că nu au bani nici de navetă, atâta timp cât au salarii infime, nu mai au bonuri de masă și nici altfel de bonificații care să-i atragă să vină cu plăcere la locul de muncă. Să nu mai punem la socoteală că majoritatea navetiștilor de la Motru lucrează în aer liber, adică în frig, fără echipamente de protecție și fără siguranță în fața benzilor aflate în mișcare.
A.Stoica

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL