Actualitate

Noi amânări la Primăria Târgu-Jiu pentru licitaţia de reabilitare

 | 23 noiembrie 2010, 01:21 | 0 comentarii | 

bloc reabilitare termicaPrimăria Municipiului Târgu-Jiu a demarat formalităţile pentru organizarea licitaţiei în vederea reabilitării termice a încă opt blocuri din municipiu. Licitaţia trebuia să fie încheiată chiar de la sfârşitul lunii trecute, însă nu toată documentaţia a fost gata.

Semnatura eletronica CertDigital

Lucrările de reabilitare termică a altor opt blocuri din oraş cuprinse în cea de-a doua fază de reabilitare vor fi contractate la începutul lunii decembrie, când Primăria Municipiului Târgu-Jiu va da startul licitaţiei. Pentru a doua fază a blocurilor din municipiu ce vor fi reabilitate, s-a obţinut de la Ministerul Dezvoltării suma de 1.380.000 de lei, ce prezintă contribuţia de 50% a bugetului de stat pentru reabilitarea a altor opt blocuri din Târgu-Jiu. “Cele opt blocuri sunt din zona centrală, cuprinse între Calea Eroilor şi strada Unirii. Cel mai probabil, după ce vom ţine licitaţia, lucrările vor demara la începutul anului 2011”, a declarat Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei Târgu-Jiu.

De asemenea, pentru aceste lucrări, în afară de procentul de 50% de la Guvern, restul procentelor sunt formate din 30%, bani de la bugetul local, şi 20%, contribuţia asociaţiei de proprietari a blocului cu pricina. Cele opt blocuri care vor intra în reabilitare vor beneficia de toate lucrările prevăzute în Ordonanţa 18/2009, chiar şi de schimbarea tâmplăriei din apartamente. Acestor lucrări li se adaugă şi izolarea termică a pereţilor exteriori, izolarea termică a planşeului podului (hidroizolare şi termoizolare), izolare termică subsol, înlocuire tâmplărie la spaţiile comune.

650.000 de lei, de recuperat pentru 21 de blocuri

Potrivit lui Chiriac, în prima etapă, la nivelul municipiului, au intrat în reabilitare un număr de 21 de blocuri din cartierele Griviţei, Republicii şi Unirii. Lucrările la aceste blocuri nu au fost încă terminate în totalitate: “Ce mai este de făcut la unele dintre ele nu afectează în nici un fel de locatarii şi cel mai probabil le vom putea declara gata în primăvara anului următor”.

Momentan, blocurile nu pot fi declarate încheiate la capitolul reabilitare termică deoarece Ministerul Dezvoltării mai are de dat o ultimă tranşă din suma totală cu care a contribuit la reabilitarea termică a blocurilor din prima fază.”Se alocaseră credite de angajament astfel că ultima parte a banilor vor veni în 2011. Cu aceşti bani vom putea face definitivarea blocurilor. Prima etapă de reabilitare a blocurilor din municipiul Târgu-Jiu a fost contractată pe o perioadă de trei ani, astfel că avem timp să le facem recepţia”, a adăugat şeful de la Investiţii. Ministerul Dezvoltării mai trebuie să trimită la Târgu-Jiu suma de 650.000 de lei pentru încheierea lucrărilor la cele 21 de blocuri.

Izabella Molnar

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL