Actualitate

O elevă din Târgu-Jiu a câștigat Concursul Naţional de Dramaturgie „Matei Vişniec”-ediția a IV-a

 | 23 mai 2017, 00:10 | 0 comentarii | 

Eleva Ioana Toloargă, din clasa a XI-a C, de la Colegiul Național “Spiru Haret” din Târgu-Jiu, a câștigat Premiul “Matei Vişniec” pentru dramaturgie, oferit de Clubul Rotary Suceava-Bucovina, în cadrul celei de-a IV-a ediţii a Concursului Naţional de Dramaturgie “Matei Vişniec”. Eleva din Gorj a fost laureată pentru piesa de teatru “Umanitate – A fi om este cel mai dificil lucru. Uneori mă întreb de ce Dumnezeu nu m-a făcut pește sau munte sau deșert sau ocean sau măcar pasăre”.

Semnatura eletronica CertDigital

Festivitatea de premiere a avut loc, joi seara, pe scena Teatrului Municipal Suceava, în cadrul primei ediții a festivalului “Zilele Teatrului Matei Vişniec”, ce s-a desfăşurat sub patronajul Ministerului Culturii, între 14 şi 21 mai, la Rădăuţi, Suceava și Gura Humorului, anunță bucovinanews.ro. “M-am apropiat de literatură cu mult timp în urmă, probabil că prima dată cu adevărat în clasa a V-a, datorită doamnei mele profesoare de limba română, doamna Adriana Săvescu. În clasa a VI-a am participat prima dată la Olimpiada Națională de Limba română, dar probabil că apropierea de «cuvânt» s-a făcut încă de la început, de când am rostit prima dată «mama».
Piesa mea nu a vrut să sperie pe nimeni. Chiar dacă tipul uman în sine moare, moartea aceasta va fi urmată cu siguranță de o înviere. Eu vreau să îi fac pe oameni să «zboare» prin ceea ce sunt și prin ceea ce scriu”, a mărturisit Ioana Toloargă, laureata Concursului Naţional de Dramaturgie “Matei Vişniec”. Textul elevei din Târgu-Jiu va fi publicat în paginile revistei “Bucovina literară”.
Directorul Teatrului “Matei Vişniec” Suceava, Carmen Veronica Steiciuc, a precizat faptul că juriul celei de-a IV-a ediţii a Concursului Naţional de Dramaturgie “Matei Vişniec” a fost format din critici literari, respectiv preşedintele secției din România a Asociației Internaționale a Criticilor de Teatru, Oltiţa Cîntec, prorectorul Universității de Arte “George Enescu” din Iași, Octavian Jighirgiu și dramaturgul Matei Vișniec.
Potrivit Directorului Teatrului “Matei Vişniec”, primele zece piese rezultate în urma jurizării au fost trimise dramaturgului Matei Vişniec, care a ales cea mai valoroasă lucrare din acest an.
A.Stoica

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL