Actualitate

O judecătoare de la Tribunalul Gorj trage un alt semnal de alarmă, după declarațiile cutremurătoare ale col. SRI Dragomir

 | 14 septembrie 2017, 00:10 | 3 comentarii | 

Declarațiile publice șocante făcute, recent, de către colonelul Dragomir, care a lucrat până în 2015 la vârful SRI, a avut impact în toate păturile sociale și în rândul tuturor categoriilor profesionale din țară, un judecător de la Tribunalul Gorj fiind însă singurul magistrat din județ care a avut curajul să sublinieze că afirmațiile lui Dragomir nu pot fi trecute cu vederea. Asta deoarece impactul acestora este devastator pentru ceea ce a mai rămas din Justiția din România.

Semnatura eletronica CertDigital

 

Daniel Dragomir a explicat, la începutul emisiunii de acum trei zile de la România TV, cum a ajuns în SRI, modul în care a decurs relația cu Florian Coldea, unul dintre personajele cheie ale Sistemului, dar și despre modul în care abuzurile au ajuns la un nivel terifiant. Declarațiile prevesteau furtuna în România de la primele ecouri, chiar dacă Dragomir a afirmat că spune doar ce îi este permis de jurământul depus. „Acțiunea a fost una ieșită din comun. Niciodată nu ne-am confruntat cu o asemenea situație, de aceea echipa aflată pe teren a fost o mică parte dintr-un angrenaj mare din România și alte locuri. „, a mai spus Dragomir când a vorbit și despre recuperarea ziariștilor români răpiți în Irak.

Aceasta este însă una dintre multele declarații ale colonelului SRI în rezervă care au creat un val de reacții la nivel național, gravă fiind însă următoarea: “Generalul Florian Coldea a ordonat arestări în prezența mea. Din 2009 oameni de afaceri, politicieni, jurnaliști, au fost interceptați pe mandate de securitate națională diferite timp de 5 ani cerute de SRI. Aceste mandate au fost transmise de fostul șef al Parchetului General, doamna Kovesi. Sunt pregătit să prezint modul în care s-a acaparat Puterea în această țară în beneficiile acestei Mafii. O mafie are de obicei reguli, această clică nu a respectat nimic”.

Imaginea justiției, importantă!
Dacă la nivel național au existat judecători și politicieni care au luat poziție față de declarațiile șocante ale lui Dragomir, în Gorj, doar o judecătoare de la Tribunalul Gorj a avut curajul să susțină că spusele colonelului SRI nu pot fi ignorate! Este vorba despre judecătoarea Mădălina Elena-Vladu Crevon, singurul magistrat din Gorj, care a avut poziții publice și față de audierea și revocarea din DNA, de către CSM, a doi procurori anticorupție. “Astfel de afirmaţii nu au cum să treacă la „şi altele”, impactul lor fiind devastator pentru ce a mai rămas din justiţia din România. Se impune cu necesitate verificarea acestora, din toate perspectivele… asta dacă se doreşte lămurirea odată pentru totdeauna a acelei părţi obscure care afectează dramatic imaginea justiţiei în general şi a justiţiei anticorupţie, în special”, spunea, ieri, într-o postare pe o rețea de socializare, Mădălina Elena-Vladu Crevon. Judecătoarea mai este de părere că afirmaţiile făcute de col. SRI Dragomir, cu trei zile în urmă, ar veni în completarea celor făcute de generalul SRI Dumbravă, afirmaţii faţă de care aceasta a luat poziție și anul trecut.

“Întreg  scandalul a fost declanșat de o afirmație lăsată liberă “pe piață” de o persoană avizată în materie, care din punctul meu de vedere nu avea cum să greșească cu un astfel de subiect. Cel mult, afirmația a fost făcută în mod deliberat tendențios, poate pentru a abate atenția de la subiecte mai importante, anticipând şi acceptând din alte interese furia ciclonului pe care îl va stârni, cunoscând foarte bine vehemenţa corpului de magistrați faţă de un astfel de subiect extrem de sensibil. Faptul că plenul CSM a spus că acea declarație nu a afectat independenta justiției, pentru că nu s-a referit la lucruri concrete, ci la modul general, nu i-a convins pe magistrați.

De aceea au insistat în a cere explicații riguroase şi palpabile, mai ales că autoritățile au continuat şi după acest moment cu afirmații care mai mult au incitat spiritele decât să dezamorseze conflictul. Din punct de vedere legal, se cunoaște foarte bine limita până la care serviciile acordă suportul tehnic şi informativ în cauzele penale de corupție şi de afectare a siguranței naționale.

Dincolo de aceste limite prevăzute de lege, odată cu trimiterea dosarului la instanță, rolul lor încetează, probele fiind cântărite de un judecător independent.(…)Dar întrebările rămân totuși fără răspunsuri, astfel încât problema continuă să fie acută.”, spunea atunci magistrata din județul nostru, reluând acum afirmațiile.

Întrebările fără răspuns au născut altele
“La acel moment lucrurile nu prea erau foarte clare… Iată însă că întrebările nu şi-au găsit deloc un răspuns, problemele s-au nuanţat în sensul că s-au înrăutăţit în acest interval de timp, iar situaţia este acută şi astăzi…de fapt tinde să se cronicizeze! Este dovada clară a faptului că lucrurile trebuiau tranşate încă de atunci, însă bâlbâiala celor chemaţi să facă lumină şi să fie fermi nu a dus decât la dezvăluirea altor aspecte monstruoase, care nu fac decât să arunce cu noroi în întreg corpul de magistraţi. Până când nu va fi scoasă la lumină întreaga mizerie, pentru a şti cum stau lucrurile cu adevărat, nu o să ne putem vindeca de această cangrenă şi vom fi permanent vulnerabili la acest subiect care face pui”, a mai transmis Vladu Crevon, trăgând un alt semnal de alarmă.

Întrebată de ce doar ea dintre toți magistrații a avut curajul să spună lucrurilor pe nume, aceasta a explicat că nu este chiar singura în această situație, și alți magistrați luând poziție încă de acum un an de zile față de acest subiect.

Este vorba de cei care fac parte din asociațiile de magistrați, existând și poziţii individuale, a explicat Vladu Crevon cu completarea că acestea au rămas fără niciun ecou, sperându-se că revolta magistraţilor se va stinge de la sine, oferindu-se alte şi alte subiecte poate la fel de incitante. “Numai că se pare că gunoiul nu mai poate fi ascuns sub preș”, a conchis judecătoarea.
ANAMARIA STOICA

Loading...
Articole asemanatoare3 comentarii in “O judecătoare de la Tribunalul Gorj trage un alt semnal de alarmă, după declarațiile cutremurătoare ale col. SRI Dragomir

  1. ,, Până nu va fi scoasă la lumină întreaga mizerie ” . Din nefericire pentru noi cetățeni onești justiția este o minciună. Cine are bani, influență , relații câștigă procesul sau nu-l pierde, chiar dacă este vinovat. Foarte mulți magistrați sunt corupți si slab pregătiți profesional. Tribunalul Gorj este plin.

  2. Poate ne explica dna magistrat si cum functioneaza caracatita mafiota din Palatul Justitiei din Tg Jiu ,respectiv cum anumiti avocati castiga procesele pe banda rulanta cu complicitatea anumitor judecatori , cum se face ca multe familiii,, lucreaza,, simultan in procuratura , judecatorie , tribunal si avocatura etc . Cum poate face dreptate un judecator unui justitiabil atunci cand cealalalta parte din dosar este aparata de avocatul care este fiul ,fiica , fratele , amantul sau amanta judecatorului?

  3. O parte din procesele de la Judecatoria Tg.Jiu se cumpara . A se vedea cazul de la Dragutesti : mosoiu s.a. Judecatorii CLM si PS au facut copy paste la rechizitoriu facut de Grecu sub comanda lui Caragea si a slugoiului Gomoi. RUSINE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL