Actualitate

Până în prezent – Nimeni nu s-a înscris pentru funcţia de rector al UCB

 | 16 ianuarie 2012, 14:51 | 0 comentarii | 

ucbPână în prezent nu şi-a depus nimeni candidatura pentru funcţia de rector al Universităţii “Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu. Potenţialii candidaţi mai au timp să se înscrie în cursa electorală până pe 27 ianuarie.

Semnatura eletronica CertDigital

Reprezentanţii Universităţii “Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu confirmă faptul că până în prezent nu există nicio candidatură depusă. “Până astăzi (n.red.: 16 ianuarie), la ora 12:00 nu avem nicio candidatură depusă la Registratura universităţii”, precizează Mirabela Tufan, purtător de cuvânt al UCB Târgu-Jiu. Începând din 13 ianuarie 2012 şi până în data de 27 ianuarie se pot depune candidaturile pentru funcţia de rector al Universităţii “Constantin Brâncuşi”.

Nici un candidat înscris, patru nume vehiculate

În pofida faptului că nimeni nu şi-a depus candidatura până în prezent, la nivelul UCB Târgu-Jiu se vehiculează patru nume ale viitorilor candidaţi. Primul, care, de altfel, şi-a anunţat oficial candidatura, este Dorel Chiriţescu. De asemenea, o intenţie de a candida şi-a exprimat şi Lazăr Popescu, profesor al Universităţii “Titu Maiorescu”. Pe lângă cei doi, prin universitate se zvoneşte că ar mai candida şi Luminiţa Popescu, decan al Facultăţii de Inginerie, dar şi profesorul Pantelimon Manta, unul dintre susţinătorii lui Dorel Chiriţescu. Numele ultimilor doi potenţiali candidaţi au apărut doar la nivel de bârfă, niciunul dintre ei nedeclarându-şi oficial intenţia de a candida.

Primul tur de scrutin, pe 13 februarie

Ultima zi de depunere a candidaturilor pentru funcţia de rector este 27 ianuarie. Perioada campaniei electorale este 4-11 februarie 2012, timp în care se pot organiza întâlniri în universitate cu membrii comunităţii academice pentru expunerea ofertei manageriale. Peste aproape o lună de zile se desfăşoară alegerile. Primul tur de scrutin va fi validat dacă vor vota cel puţin două treimi din persoanele cu drept de vot (cadrele didactice titulare şi studenţii aleşi în consiliile facultăţilor sau în senat) şi dacă un candidat obţine mai mult de jumătate din voturile valabil exprimate. Dacă cele două condiţii nu sunt îndeplinite, se va organiza un al doilea tur de scrutin în care nu se mai pun condiţii de participare, iar rector va fi declarat candidatul care va obţine cele mai multe voturi. În acest caz, alegerile trebuie să se încheie în maxim 37 de zile de la data primului tur.

Minodora Sucea

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL