Actualitate

Pensionarul Babi continuă să-i tundă gratis pe copiii de la CSCCH Târgu-Jiu

 | 24 octombrie 2016, 00:10 | 0 comentarii | 

„Să fii om e lucru mare”, spune o vorbă din popor. Un OM de mare omenie este Octavian Bîrcă. De la deschiderea Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap (CSCCH) Târgu-Jiu, complex aflat în structura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj, el a lucrat ca frizer până când a fost pensionat. Chiar şi după momentul pensionării, Babi a revinit la CSCCH pentru a-i tunde pe copiii cu handicap, fără a cere nimic în schimb.
Se spune că profesionistul care lucrează în asistenţă socială este cel care pune temelia cunoaşterii şi îi ajută pe copii să facă primii paşi în dezvoltarea lor intelectuală şi morală. Într-adevãr, pentru cei mai mulţi dintre noi, când vorbim de dezvoltare intelectuală şi morală ne gândim la profesori, educatori, psihologi şi alţi asemenea specialişti, numai că în domeniul asistenţei sociale şi, mai ales în centrele rezidenţiale, toţi angajaţii participă la formarea copiilor ca oameni. Toţi participă, dar numai unii reuşesc să lase o amintire caldă şi frumoasă întipărită, atât în mintea copiiilor, cât şi a colegilor.
Un astfel de om este şi Octavian Bîrcă, cunoscut de toată lumea ca „BABI”, care de la deschiderea Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap Târgu-Jiu, complex aflat în structura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj, şi până când a fost pensionat, a lucrat ca frizer şi nu numai. A tuns, a bărbierit şi a participat aproape la toate activităţiile centrului, atât de natură administrativă, cât şi recreative şi distractive. „Faptul că a ieşit la pensie este o mare pierdere pentru CSCCH Târgu-Jiu. Sunt multe lucruri pentru care ar trebui să îi mulţumească atât colegii, cât şi copiii care au trecut prin mâna lui. Nu avem timp şi nici spaţiu să enumerăm lucrurile bune pe care le-a făcut de-a lungul carierei, de aceea, vom spune doar, La mulţi ani şi vă mulţumim, domnule Bîrcă Octavian! Mulţumim, Babi!”, mărturiseşte Gheorghe Zisu.
Babi este îndrăgit de toată lumea, nu doar de beneficiarii CSCCH Târgu-Jiu, ci şi de colegii cu care a lucrat. Cu toţii îi sunt recunoscători pentru tot ce a făcut şi, mai ales, pentru faptul că revine şi acum, pensionar fiind, să-i tundă pe copiii cu handicap din cadrul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap Târgu-Jiu.
Minodora Sucea

Semnatura eletronica CertDigital
Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL