Actualitate

Peste 1.600 de viroze şi pneumonii

 | 06 noiembrie 2012, 19:13 | 0 comentarii | 

În ultima săptămână, numărul gorjenilor diagnosticaţi cu infecţii acute ale căilor respiratorii superioare a crescut, ajungând la 1.152. Şi numărul persoanelor cu pneumonie a înregistrat o creştere. Specialiştii recomandă luarea unor măsuri pentru evitarea îmbolnăvirii.

Semnatura eletronica CertDigital

Tot mai multe persoane au ajuns pe mâna medicilor, în ultima perioadă. Diferenţele de temperatură, dar şi precipitaţiile au condus la o creştere a numărului virozelor şi pneumoniilor înregistrate în perioada 29 octombrie – 4 noiembrie 2012. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, în intervalul de timp menţionat, la nivelul judeţului nostru au fost confirmate 1.152 cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare. 74 de persoane au fost internate în unităţile sanitare cu paturi. Cele mai multe cazuri sunt consemnate în rândul copiilor. „Pe categorii de vârstă, cazurile de viroze înregistrate în rândul copiilor se prezintă astfel: 0-1 an, 122 îmbolnăviri şi 18 internări; 2-4 ani – 222 cazuri, din care 27 au necesitat internare; la 5-14 ani au fost 357 cazuri şi 17 internări”, a menţionat Letiţia Manciu, purtător de cuvânt al DSP Gorj.

450 cazuri de pneumonie
Şi numărul persoanelor diagnosticate cu pneumonie a început să crească. Astfel, în perioada 29 octombrie – 4 noiembrie 2012, la nivelul judeţului nostru s-au înregistrat 450 de cazuri, 80 de persoane necesitând internare. „În ultima săptămână s-au înregistrat 450 de cazuri de pneumonie, numărul internărilor fiind 80. Pe categorii de vârstă, la 0-1 an au fost 36 cazuri de pneumonie; la 2-4 ani – 78 cazuri; la 5-14 ani – 124 de cazuri; la 15-49 ani au fost 124 cazuri; la 50-64 ani s-au înregistrat 48 de îmbolnăviri, iar la persoanele de peste 65 de ani au fost 42 cazuri”, a declarat Letiţia Manciu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Recomandările specialiştilor
Pentru a evita îmbolnăvirea, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj fac precizarea că oamenii ar trebui să-şi ia o serie de măsuri, printre care cele de igienă personală, precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă. De asemenea, este recomandat să se evite zonele aglomerate şi expunerea prelungită la frig. În cazul în care este necesară deplasarea în spaţii deschise, este indicat să se folosească mijloacele de protecţie adecvate. Vârstnicii şi, în mod deosebit, cardiacii, este bine să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele îmbolnăvirii sau a apariţiei complicaţiilor afecţiunilor existente.
Minodora Sucea

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL