Peste 11.000 de pacienţi au ajuns la Spitalul Rovinari, în 2011

272

CalotescuReportul activităţii Spitalului Orăşenesc „Sfântul Ştefan” Rovinari, pe anul 2011, relevă o adresabilitate ridicată a populaţiei către această unitate spitalicească. Peste 11.000 de pacienţi au ajuns aici anul trecut. Cazuistica rezolvată a fost diversă şi pe fiecare specialitate.

Anul 2011 nu a fost deloc un an uşor pentru Spitalul Orăşenesc „Sfântul Ştefan” Rovinari. Potrivit conducerii unităţii, în 2011 activitatea de asistenţă medicală s-a desfăşurat în condiţii dificile din cauza insuficienţei fondurilor alocate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.

Activitate intensă în 2011

În ciuda tuturor dificultăţilor, activitatea medicală a Spitalului „Sfântul Ştefan” a fost intensă pe tot parcursul anului trecut. „Spitalul a avut o activitate intensă. Au avut loc 11.375 prezentări la camera de gardă, din care 2.805 (24.66%) persoane internate, 602 (5.30%) trimise la Târgu-Jiu şi 7.968 (70.04%) cazuri rezolvate”, a precizat medicul Robert Calotescu managerul Spitalului Orăşenesc „Sfântul Ştefan” Rovinari. La ceas de bilanţ al activităţii medicale pe anul 2011, conducerea spitalului din Rovinari a constatat o adresabilitate ridicată din partea populaţiei către spital, 56.68% din cazuri fiind reprezentate de urgenţe, iar rata de utilizare a paturilor fiind de 70.24%. “În ceea ce priveşte durata medie de spitalizare pe secţii în cazul specialităţilor medicale şi chirurgicale aceasta este mai redusă decât valorile medii naţionale, ceea ce semnifică existenţa unor costuri medii mai reduse pentru asistenţa medicală a pacienţilor şi, implicit, o eficienţă financiară mai mare a spitalului”, explică managerul Robert Calotescu.

Cazuistică diversă

Cât priveşte cazuistica rezolvată în Spitalul Orăşenesc “Sfântul Ştefan” Rovinari, aceasta este diversă şi pe fiecare specialitate. Adresabilitatea pacienţilor este foarte mare având în vedere pregătirea profesională a cadrelor medicale. “Principalele zece tipuri de boli tratate la nivelul spitalului sunt următoarele: boala pulmonară interstiţială, tulburări ale discului lombar şi a altor discuri intervertebrale cu radiculopatie, alte spondiloze regiune cervicală, insuficienţă cardiacă congestivă, pneumonie nespecificată, hipertensiune esenţiala, infecţie bacteriană nespecificată, atac ischemic tranzitoriu al teritoriilor arteriale precerebrale, multiple şi bilaterale, hipovolemia, deshidratare, colecistită nespecificată”, menţionează Robert Calotescu managerul Spitalului Orăşenesc “Sfântul Ştefan” Rovinari. Trebuie precizat faptul că Spitalul Orăşenesc „Sfântul Ştefan” Rovinari asigură asistenţa medicală unui număr de 34.402 locuitori ai oraşului Rovinari, la care se adaugă cinci comune arondate.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here