Actualitate

Pierderile salariale au condus la un protest spontan, la Spitalul de Pneumoftiziologie

 | 16 aprilie 2018, 00:10 | 0 comentarii | 

La sfârşitul săptămânii trecute, mai exact vineri, 13 aprilie, zeci de angajaţi ai Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu au încetat activitatea şi au cerut explicaţii conducerii unităţii şi liderului de sindicat despre recentele pierderi salariale. Cei nemulţumiţi au ameninţat că de luna viitoare nu vor mai lucra cu bolnavii de TBC.

Semnatura eletronica CertDigital

Personalul medical şi auxiliar-medical din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu a încetat activitatea timp de câteva zeci de minute, vineri dimineaţa, pentru a discuta cu conducerea unităţii şi cu preşedintele Sindicatului „Sănătatea” Gorj, Ion Măruţă, cerând lămuriri despre pierderile salariale. „Angajaţii sunt nemulţumiţi de acordarea sporului de 55 şi 70%, în loc de 85%, fapt ce a condus la pierderi salariale cuprinse între 320 şi 1100 de lei”, a confirmat Ion Măruţă, preşedintele Sindicatului „Sănătatea”.

Refuză să mai lucreze cu bolnavii de TBC
Protestul spontan de vineri, de la Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu s-a încheiat cu bine, după discuţiile cu conducerea spitalului şi cu preşedintele Sindicatului „Sănătatea”, dar angajaţii au ameninţat că luna viitoare nu vor mai intra la lucru, la bolnavii de tuberculoză, dacă situaţia actuală nu se va remedia.S-a ajuns aici după aplicarea noului Regulament de sporuri, care a condus la diminuarea veniturilor a zeci de angajați ai Spitalului de Pneumoftiziologie, aici regăsindu-se infirmiere, îngrijitoare curățenie, biolog, chimist, farmacist, registrator, statistician, dar și directorul financiar-contabil.
Minodora Sucea

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL