Poliţele şi datoriile plătite de Ciurel, în ultimele zile de mandat în fruntea CEO

476

Ultimele zile ale lui Laurenţiu Ciurel, în fruntea Complexului Energetic Oltenia(CEO), destituirea sa devenit un lucru cert, luna trecută, au fost unele de activitate intensă pentru managerul companiei de stat. Pe ultima sută de metri de activitate, Ciurel şi-a acoperit spatele, făcând curăţenie generală prin actele companiei, tot el avizat de astfel şi de o serie de angajări importante la CEO, pe filiera deja cunoscută, Minprest Serv Rovinari. Tot cu aprobarea lui Ciurel s-au asigurat şi locuri călduţe pentru cei care au intrat în companie pe uşa din dos, destinaţia fiind sediul central al CE Oltenia. O serie de transferuri importante s-au parafat astfel chiar săptămâna trecută, în timpul în care Ciurel anunţa public că CEO a angajat doar, în mandatul său, puţin peste 350 de persoane. În aceeaşi perioadă, adică la jumătatea săptămânii trecute, Ciurel a avut grijă să-i asigure însă plecarea din CEO şi fostului său partener la conducerea companiei şi, anterior, a Eurojob, adică lui Ion Răuţ. Ciurel s-a arătat preocupat, cu doar o zi înainte de destituire, să-i semneze, personal, intrarea în preaviz, a fostului şef al Direcţiei de Pază şi Securitate a CEO.

În ultima săptămână din mandatul lui Ciurel, direcţiile şi serviciile CEO, de la nivelul structurii executive de la Târgu-Jiu, au fost înţesate de nou-veniţi. Majoritatea salariaţilor ajunşi la structura municipală, dar şi la cele de la Turceni şi Rovinari, au venit pe filiera Minprest Serv Rovinari, locul în care au fost angajate în ultimele două luni mai multe persoane, majoritatea cu studii superioare, fără anunţuri de angajare în spaţiul public şi fără verificarea competenţelor profesionale ale respectivilor.
Este cazul, făcut cunoscut de către Gorjeanul (în numărul trecut), al fiului judecătorului Valentin Bănică, odrasla magistratului adus de la Borăscu la sediul Minprest, din senin, pe un post de jurist pentru care nu s-a anunţat public organizarea vreunui concurs. Puţini sunt însă cei care cunosc faptul că Bănică Jr. şi-a luat însă tălpăşiţa săptămâna trecută de la Minprest, transferându-se la Târgu-Jiu, mai exact la structura centrală.
Acolo, Bănică, fără o activitate profesională notabilă la activ, face, de câteva zile, pe juristul, la serviciul înţesat de alte pile care prestează aici.

Finul lui Condescu, detaşat la CEO!
Pe mare grabă, săptămâna trecută, un alt angajat al Minprest a luat drumul CEO. De data aceasta este vorba de un mai vechi angajat al societăţii, mai exact despre şeful Serviciului Salarizare al Minprest, Cristian Nicolaescu, cunoscut din lista celor care au dat banii înapoi în vară pentru cursurile ilegale ale societăţii făcute în staţiuni.
Finul preşedintelui de onoare al FNME, Marin Condescu, a fost detaşat la CEO cu data de 2 decembrie, acesta activând, în prezent, în subordinea directorului Cosmin Popescu, mai exact la Resurse Umane.
Nu se ştie care dintre cei care i-au dat o mână de ajutor finului au vrut să se pună “pe bune” cu naşul Condescu, mai ales că viitorul FNME, liderii Federaţiei anunţând 200 de angajări la CEO pe ultima sută de metri, a început să sune mult mai atractiv odată cu noile schimbări.

Mutări şi către SE Rovinari
Pe 2 decembrie, un alt angajat al Minprest, Florin Lungu a fost transferat, pe aceeaşi reţetă, de la unitatea condusă de Gabriel Giorgi la SE Rovinari. Nu se cunoaşte pe ce criterii profesionale “pila” în cauză a trebuit transferată pentru a i se asigura spatele pe viitor.
Cert este doar că Lungu prestează, de câteva zile, la unitatea energetică de la Rovinari, schimbare fiind o promovare, desigur.

Fiica lui Constantin Caragea, mutată la UMC Jilţ Sud
O lună de zile a stat la Minprest şi fiica lui Constantin Caragea de la Ştiucani, cel care a făcut o tranzacţie imobiliară importantă cu câţiva ani în urmă. Respectiva, în numele tatălui, a fost şi ea transferată pe data de 2 decembrie de la unitatea în cauză, chiar dacă în fostul loc de muncă aceasta nu a avut timp să se plictisească. Acesteia i s-a asigurat un loc călduţ la Arhiva UMC Jilţ Sud, şi asta numai după o lună de activitate la Minprest, uzata rampă de lansare către un serviciu sub umbrela Diviziei Miniere a CEO.
Mai sunt şi alte numeroase persoane în aceeaşi situaţie, asta deoarece, la începutul acestei luni aproximativ 30 de noi angajaţi ai Minprest au ajuns să fie transferaţi spre CEO, sub vechea conducere, de teamă că noua nu va accepta aceste mutări atât de lipsite de transparenţă şi cu iz ilegal.

Răuţ, trimis acasă de Ciurel!
Ciurel a avut grijă nu numai să răspundă la solicitările privind angajările şi detaşările grăbite de schimbarea sa din funcţie, ci a avut grijă să achite şi propriile-şi poliţe faţă de cei pe care îi avea încă în subordine. Unul dintre cei care a beneficiat de rigorile actului de conducere al lui Ciurel a fost şi Ion Răuţ, revenit săptămâna trecută la muncă. Acesta a primit de la Ciurel, ca un “cadou de despărţire”, preavizul din funcţie, asta doar cu zi înainte de demiterea managerului general. Răuţ este obligat astfel să presteze încă în unitate, fără Ciurel, timp de 20 de zile lucrătoare.
Preavizul lui Răuţ poate înceta numai printr-o decizie a noului manager Laurenţiu Ciobotărică, fiind deja cunoscut că Răuţ va începe un proces cu CEO pentru desfiinţarea postului său de conducere.

Ciurel reîncepe şi el procesele şi vrea 100 de milioane de dolari daune
De altfel nu numai Răuţ a anunţat, în prealabil, că se înarmează pentru un proces cu compania, chiar Ciurel şi-a luat măsuri de acest gen pe perioada cât a condus CEO. Actele care îi vor asigura câştigul la instanţă şi le-a procurat, cu siguranţă, în timpul mandatului său altfel nu se explică lejeritatea cu care acesta a anunţat că este impasibil la destituirea care i se parafa la momentul respectiv.
“Voi acţiona în judecată şi voi sta acasă pe bani mulţi în cazul în care voi fi revocat. Acţiunea a fost întreprinsă de Fondul Proprietatea, cu care voi avea un proces pe 21 ianuarie şi le voi cere despăgubiri de 100 de milioane de dolari pentru beţele puse în roatele companiei”, este ultima declaraţie oficială a lui Ciurel în fosta funcţie de manager al CEO, cu care va rămâne în istoria companiei pe care a ameninţat, încă din postul de conducere, că o va târî fără menajamente pe la toate instanţele.
ANAMARIA STOICA

Laurenţiu Ciurel a condus CEO încă de la înfiinţarea companiei în 2012. În același an a fost ales pe lista de consilieri judeţeni a PSD Gorj, organizaţie unde a ocupat şi funcţia de vicepreşedinte. Pe timpul mandatului său, început promițător,s-a ales cu critici permanente mai ales de la foştii săi colegi de partid, mulţi regretând că l-au susţinut pentru accederea în funcţia politică. A ajuns să aibă răfuieli publice şi cu cei care l-au susţinut anterior pe funcţia de director al fostului Complex Energetic Rovinari, în speţă PNL Gorj şi cu fostul preşedinte Dan Ilie Morega, dar şi cu cei cu care a format Eurojob, pe perioada cât a fost şomer.
Şocant este că, în timpul mandatului său de manger al CEO, Ciurel a ajuns să facă tot ceea ce a blamat public la adresa foştilor conducători din minerit şi energie, adică la foştii directori puşi de PDL, legat atât de angajări, cât şi de lucrări şi transparenţă, şi a devenit chiar el inculpat într-un dosar de corupţie.

1 COMENTARIU

  1. 350 de angajari in 3 ani e putin !! iar dosarul in care e inculpat e 100% politic .. pt fapte petrecute in 2007 cu mult inainte de creearea CEO, de intrarea inpolitica a luiciurel si alte jumatati de adevaruri pe care le amestecati voi in articol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here