Polițiștii din “Mafia cărbunelui”, plasați sub control judiciar

495

Veste bună primită de agenții din Rovinari și Turceni arestați preventiv încă de la începutul toamnei în dosarul ce vizează fapte de corupție în care aceștia sunt implicați și acuzați că sprijineau hoții de cărbune contra unor sume de bani. Tribunalul Gorj a decis ca să nu mai prelungească mandatele de arestare preventivă ale acestora, inculpații urmând să fie plasați sub control judiciar, dacă verdictul va fi menținut și la Curtea de Apel Craiova, nefiind definitiv deocamdată.

“Înlocuieşte măsura arestării preventive a inculpaţilor Milodin Gheorghe, Milodin Nicolae, Manolache Constantin, Boboc Constantin Claudiu, Butură Vasile Geani, Cărăgui Constantin şi Popescu Nicolae cu măsura preventivă a controlului judiciar. Dispune punerea în libertate a inculpaţilor MILODIN GHEORGHE de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 494/UP/04.09.2015, MILODIN NICOLAE de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 495/UP/04.09.2015, MANOLACHE CONSTANTIN de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 488/UP/04.09.2015, BOBOC CONSTANTIN CLAUDIU de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 491/UP/04.09.2015, BUTURĂ VASILE GEANI de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 489/UP/04.09.2015, CĂRĂGUI CONSTANTIN de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 493/UP/04.09.2015 şi POPESCU NICOLAE de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 490/UP/04.09.2015, emise de Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală în dosarul nr. 32429/3/2015, la rămânerea definitivă a prezentei încheieri, dacă nu sunt arestaţi în altă cauză”, au stabilit judecătorii.
Magistrații gorjeni au decis și să le ceară procurorilor de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție să refacă rechizitoriul din acest dosar. Astfel, anchetatorilor li s-a dat un termen de cinci zile pentru a aduce clarificările solicitate de instanță, judecătorul de cameră preliminară admițând obiecțiile formulate de avocații unora dintre inculpați. “Admite cererile şi excepţiile formulate de inculpaţii Işfan Nicolae şi Boboc Constantin Claudiu. Constată neregularitatea actului de sesizare, respectiv a rechizitoriului nr. 466/P/2014 din 12 octombrie 2015 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică, cu privire la infracţiunile de furt calificat şi tăinuire, prevăzute de art. 228 raportat la art. 229 alin. 1 lit. b cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen. şi art. 270 alin. 1 cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen., urmând ca procurorul să procedeze la reliefarea elementelor constitutive ale infracţiunilor, respectiv la descrierea elementelor materiale pentru fiecare infracţiune, cu precizarea expresă a aspectelor penale ce ţin de latura obiectivă a faptelor pentru care au fost trimişi în judecată, astfel încât să poată fi verificată existenţa în loc şi timp a actelor materiale, raportat la încadrarea juridică a acestora, astfel cum sunt menţionate în dispozitivul rechizitoriului. Constată legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală în dosarul nr. 466/P/2014 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică. Transmite încheierea motivată Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică pentru ca, în conformitate cu dispoziţiile art. 345 alin. 3 C.pr.pen., în termen de 5 zile de la comunicare, procurorul să remedieze neregularităţile actului de sesizare şi să comunice dacă menţine trimiterea în judecată cu privire la infracţiunile de furt calificat şi tăinuire”, au mai decis magistrații gorjeni.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here