Actualitate

Pregătiri în linie dreaptă pentru 1 Decembrie de la Târgu-Jiu

 | 26 noiembrie 2012, 18:32 | 0 comentarii | 

Primăria Municipiului Târgu-Jiu a finalizat pregătirile pentru manifestările ocazionate de sărbătorirea Zilei Naţionale a României. Astfel, prin grija autorităţilor locale, trei autocare şi un microbuz vor transporta la Alba-Iulia un număr de 160 de târgujieni. De asemenea, va fi organizată şi tradiţionala masă cu fasole, cârnaţi, murături şi vin fiert, la aceasta fiind aşteptate 1.800 de persoane. Fondurile alocate pentru manifestările de 1 Decembrie se ridică la 40.000 lei.

Semnatura eletronica CertDigital

Cu doar câteva zile înainte de 1 Decembrie, la nivelul municipiului Târgu-Jiu pregătirile pentru marcarea Zilei Naţionale a României sunt în linie dreaptă. Ca de fiecare dată, se organizează o excursie la Alba-Iulia, dar şi o masă tradiţională. „Şi anul acesta Primăria Târgu-Jiu pune la dispoziţia pensionarilor înscrişi la cluburile noastre, care doresc să participe la manifestările de la Alba-Iulia, un număr de trei autocare şi un microbuz pentru studenţi, însemnând 160 de locuri. Ca în fiecare an, plecarea se face din faţa Stadionului Municipal, în jurul orei 06:00. La Alba-Iulia ei vor participa la manifestările specifice, urmărindu-se programul strict care se desfăşoară acolo anual, cu depunerea de coroane, cu vizitarea Muzeului Unirii şi în jurul orei 15:30 autocarele vor pleca spre Târgu-Jiu”, a explicat Alina Toader, directorul adjunct al Direcţiei Publice de Protecţie Socială (DPPS) Târgu-Jiu.

Mâncare tradiţională pentru participanţi
Primăria va acorda şi în acest an un pachet cu alimente pentru masa de prânz a celor care pleacă la Alba-Iulia, pachetul costând în jur de 40 de lei cu TVA pentru fiecare participant. Târgujienii care vor alege să petreacă Ziua Naţională a României în centrul municipiului pot servi preparatele tradiţionale, specifice acestei zile, la un restaurant. Autorităţile se aşteaptă la un număr de 1.800 de participanţi. „Pe 1 Decembrie vom organiza masa tradiţională cu fasole, cârnaţi, murături şi vin fiert. Ne aşteptăm la un număr de 1.800 de participanţi, ca şi în anii trecuţi. Prin hotărâre de Consiliul Local s-a aprobat suma de 40.000 de lei pentru întreaga manifestare, inclusiv, masa tradiţională”, menţionează Alina Toader, directorul adjunct al DPPS Târgu-Jiu.
Minodora Sucea

 

Loading...
Articole asemanatoare



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL