Actualitate

Preotul ecograf a revenit la sutană, dar în sânul Bisericii Aninoasa

 | 25 iunie 2015, 00:30 | 1 coment | 

Una dintre bisericile din Aninoasa s-a pricopsit, din primăvara acestui an, cu un preot ce a fost implicat în urmă cu şase ani într-un scandal de proporţii la Brăneşti. Popa Marian Truică a renunţat atunci la sutană, după ce enoriaşii din parohia respectivă l-au reclamat că deschidea, contra cost, cartea sfântă, spunându-le solicitaţilor, care îl întreabau dacă au vrăji şi blesteme, câte-n lună şi în soare. Truică a fost acuzat că “ecografia” cu privirea fotografii pentru a oferi diagnostice credincioşilor care îi cereau ajutor, motiv pentru care a şi fost numit de localnici drept preotul “ecograf”. Plecat la muncă în străinătate, Truică a revenit de ceva vreme la cele sfinte, dar se pare că nu s-ar fi pocăit de vechile metehne, acum preferând chiar, spun localnicii, să-i provoace tot felul de supărări colegului său din parohie, preotul în cauză fiind mai tânăr decât el şi mai mare în grad.

Semnatura eletronica CertDigital

În urma scandalului mediatic în care a fost implicat în 2009, părintele Marian Truică s-a retras de la cârma bisericii din parohia Brăneşti, dar a revenit în mod miraculos anul acesta să propovăduiască iar cele sfinte, tot în judeţul Gorj. De data aceasta loc vacant a mai găsit la o biserică din Aninoasa, promovând un concurs pe postul de preot II aici, susţinut la Mitropolia Olteniei.
A revenit astfel la sutană, dar spun localnicii, nu s-ar fi şi lecuit de vechile metehne, mai încercând să-i convingă şi aici pe credincioşi că are şi alte talente în afara harului de slujitor al bisericii. Localnicii nu l-au prea luat în seamă, la acest capitol, dar au ripostat în momentul în care au văzut că Truică îi face tot felul de reproşuri celuilalt preot, tânăr, pe care îl are parohia.
Oamenii sunt pregătiţi să riposteze chiar şi la Mitropolia Olteniei dacă Truică nu-şi vede de treabă şi mai încearcă să creeze zânzanie în raport cu colegul lui. Deja credincioşii i-au reamintit lui Truică povestea cu ecograful şi l-au avertizat să îşi vadă de patrafir.

Popa Truica 3Preotul clarvăzător pus să-şi revizuiască comportamentul
Reprezentanţii bisericii din Gorj au luat măsuri lipsite de importanţă cu Truică în 2009, acesta fiind doar avertizat să-şi vadă de biserică. La puţin timp după, acesta a plecat la muncă în străinătate, unii spunând că s-ar fi dus în Cehia, de unde a revenit anul acesta căutându-şi iar un loc cald în sânul bisericii. Trecutul său profesional îl urmăreşte, deoarece încă pe internet se mai găsesc materialele din presă cu preotul ecograf, care radiografia fotografii cu persoane cărora le punea diagnostice. Acelaşi preot punea, de asemenea, aceleaşi dignostice şi la telefon, transmiţându-le astfel pacienţilor de ce boli suferă. Preotul ecograf le mai citea enoriaşilor şi “aura”.
“Cum să vă zic, nu pot să vorbesc aşa, întotdeauna. Ce aţi vrea să mă întrebaţi? Pentru că nu pot întotdeauna să vorbesc aşa cum aţi auzit, mă înţelegeţi? Sunt şi eu aşa, când bun, când obosit, nu am momentele astea de clarviziune mereu. Eu nu deschid cartea sau alte probleme de astea cum fac popii. Da, da… Sunt puţin obosit, eu nu deschid cartea, doar vorbesc. Şi duminica, nu numai vinerea…”, le spunea preotul la două cliente care îl căutaseră în biserică, în 2009. Nu ştia că acestea erau jurnaliste care aflaseră cu ce se îndeletnicea preotul din Brăneşti.
“Nu pot să intru în aura lor, am îngheţat aici, mă simt prost, credeţi-mă. Eu aş vedea că Maria a avut un bărbat bruneţel, bun, de ce aţi stricat relaţia? Nu pot să vorbesc, are soartă, văd căsătoria, dar nu ştiu peste câţi ani. Le dau slujbe. Să mai veniţi după Bunavestire. Eu sunt obosit acum de oameni, m-au obosit femeile astea toate, cu toate prostiile… credeţi-mă. Nu pot să vorbesc oricând… Nicolae e tatăl? O lipsă de calciu văd, care se manifestă prin slăbeală”, mai spunea atunci “tămăduitorul” care este preot acum la Aninoasa.
Anamaria Stoica

Loading...
Articole asemanatoare1 comentariu in “Preotul ecograf a revenit la sutană, dar în sânul Bisericii Aninoasa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL