Ştiri locale de ultima ora, stiri video – Ştiri Gorjeanul.ro

Actualitate

Primarul Jianu a aprobat acordarea a 400.000 de lei pentru angajații Primăriei Motru

 | 13 octombrie 2017, 00:10  | 

Peste 100 de angajați ai Primăriei Motru au încasat, în cursul zilei de joi, banii pe care i-au câștigat în 2009, în baza unei hotărâri judecătorești definitive, care reprezintă suplimentul postului, dar și suplimentul treptei de salarizare. Banii în cauză au fost acordați în tranșe în decursul ultimilor ani, atât de fosta administrație PSD, cât și de actuala PNL. Banii au fost eșalonați pe cinci ani, joi intrând ultima tranșă pe cardurile angajaților. Fiecare salariat a primit între 500-2500 de lei, conform acelei hotărâri judecătorești.

Semnatura eletronica CertDigital

Liderul Sindicatului Liber al Funcționarilor din Primăria Motru, Pavel Tutunaru, i-a mulțumit edilului local Jianu pentru că a respectat legea și a virat cei 400.000 de lei pe cardurile angajaților, o parte fiind contribuțiile la stat în sumă de 150.000 de lei. “Dacă nu îi luam acești bani în octombrie când s-au făcut încasări mai mari la taxe și impozite nu cred că mai aveam șanse să mai vedem acești bani. De altfel, tot primarul Jianu ne-a mai acordat anul acesta o altă tranșă din banii respectivi în sumă totală de aproximativ 500.000 de lei. Angajații primăriei sunt mulțumiți pentru că unii și-au pierdut speranța că vor încasa acești bani, care reprezentau niște sporuri care ne-au fost tăiate abuziv de Guvernul din 2009”, a declarat liderul de sindicat Tutunaru. Acesta declară că în prezent angajații instituției beneficiază doar de sporul de calculator în cuantum de 5%, spor care va fi renegociat anul viitor cu primarul localității.
Salariile în primăria din Motru au crescut puțin, pentru angajații cu chenzine mici, iar salariații cu lefuri mari au suferit diminuări salariale.

Primarul, deschis la discuții
“Erau niște obligații ale noastre, termenul limită de achitare a acestora era mult depășit. Trebuia să li se acorde angajaților 35% din drepturi, care trebuiau achitate în 2015. Am putut acum și am decis că acestea trebuie plătite, după ce o parte importantă am achitat-o de sărbătorile pascale. Luna aceasta după ce am văzut veniturile și m-am asigurat că sunt bani, am aprobat acordarea acestor bani. M-am asigurat, în prealabil, că voi avea venituri pentru salarii și pentru lunile viitoare, dar și pentru funcționarea instituției și apoi am aprobat asta”, a declarat primarul de Motru, Gigel Jianu.
Edilul local a precizat că în legătură cu sporul de calculator, este deschis anul viitor la negocieri cu sindicatul din Primăria Motru.
A.STOICA

Articole asemanatoare

1 comentariu in “Primarul Jianu a aprobat acordarea a 400.000 de lei pentru angajații Primăriei Motru

  1. Salariații de la Direcția Publică Motru nu sunt reprezentați de liderul de sindicat Pavel in a scris:

    Bai Tutunare dar de salariații de la Direcția publică de ce nu te interesezi. Se le încasezi cotizațiile poți. Salariații ăștia lucrează in frig , ger, căldură, mizerie….condiții grele si nu au sporuri. Nu sunt plătiți duminicile desi lucrează duminica. Au salarii de mizerie. Tutunare de ce nu reprezinți cu adevărat salariații de la Direcția publica ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *