Actualitate

Primele audieri în dosarul foştilor şefi de la CEO

 | 09 noiembrie 2016, 00:10 | 1 coment | 

Cei trei foşti directori ai Complexului Energetic Oltenia, trimişi în judecată de procurorii anticorupţie în frunte cu Laurenţiu Ciobotărică, au fost audiaţi, ieri, la Tribunalul Gorj în procesul în care au calitatea de inculpaţi. Fostul director general s-a prelevat de dreptul de a nu da declarații în fața instanței în această fază a procesului, de pe margine Ciobotărică preferând să asculte ce au de spus Daniel Antonie și Dorina Jianu. Ambii au povestit despre cum au decurs lucrurile în ziua de 22 decembrie 2015, zi în care Directoratul CEO a decis să îl recompenseze pe fostul director Aurel Medințu cu cinci salarii pentru a înceta colaborarea cu producătorul de energie.
Dorina Jianu, fosta șefă a Direcției Juridice și Guvernanță Corporatistă, a explicat în ce a constat implicarea sa și calitatea pe care o avea Medințu în CEO, la ședința respectivă fiind prezent și Sorin Olaru, adjunct al Direcției de Resurse Umane. Medințu avea în derulare un contract de mandat după ce contractul de muncă îi fusese suspendat, la ședința din 22 decembrie el participând ca membru al Directoratului. Fostul director s-a abținut de la vot, dar nu a plecat de la ședință, absența sa ducând la invalidarea ședinței respective întrucât nu ar mai fi fost constituită statutar.
Și Daniel Antonie a menționat că el a fost convins că totul este în regulă și că Medințu a ajuns la o înțelegere pentru a primi plățile compensatorii. Șeful Diviziei Miniere a explicat că nu intra în atribuțiile sale să verifice legalitatea procedurilor, pentru el fiind suficientă prezența lui Medințu la ședință, precum și a celor de la Direcția Juridică și Direcția Personal pentru a crede că procedurile erau în ordine. În plus, discuțiile despre subiectul respectiv au fost ultimele pe ordinea de zi a acelei ședințe, votul dat de Ciobotărică și Antonie părând o simplă formalitate care s-a dovedit, în cele din urmă, a fi una cu consecințe penale.
În primăvară DNA i-a reținut pe cei trei directori, iar în luna iunie aceștia au fost trimiși în judecată pentru abuz în serviciu. “Inculpatul Ciobotărică Laurențiu, în înțelegere cu inculpata Jianu Dorina, nu a făcut altceva decât să amestece/să suprapună în mod intenționat diverse prevederi legale și situații de fapt pentru a crea confuzie și a da o aparență de legalitate acțiunilor lor ilicite. Anterior, această activitate infracțională a fost precedată de nenumărate demersuri inițiate de inculpatul Ciobotărică Laurențiu care, încă de la numirea sa în funcție, a încercat să se debaraseze de persoana compensată financiar în condițiile de mai sus, astfel încât să aibă posibilitatea numirii unei alte persoane agreate în aceeași funcție”, arăta DNA la finalizarea cercetărilor.
Gelu Ionescu

Semnatura eletronica CertDigital
Loading...
Articole asemanatoare1 comentariu in “Primele audieri în dosarul foştilor şefi de la CEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL