Actualitate

Profesoară condamnată pentru trafic de influență: Femeia, obligată și să muncească la școală în folosul comunității

 | 09 iunie 2017, 00:10 | 0 comentarii | 

O profesoară de discipline tehnice în cadrul Liceului Tehnologic Tismana, trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, în luna decembrie a anului trecut, pentru trafic de influență, a aflat, ieri, sentința, la Tribunalul Gorj. Marcela Percea a fost condamnată la doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare, după ce a optat pentru recunoaşterea învinuirii. “Admite cererea formulată privind judecarea conform procedurii în cazul recunoaşterii învinuirii. Contopeşte pedepsele aplicate inculpatei de 1 an şi 6 luni închisoare şi de 2 ani închisoare, în pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare la care se adaugă un spor de 6 luni închisoare, urmând să execute pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare. Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. Stabileşte la doi ani termenul de supraveghere. Pe durata termenului de supraveghere, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, la Primăria Municipiului Târgu-Jiu, judeţul Gorj sau Şcoala Gimnazială «Constantin Săvoiu» Târgu-Jiu. I se atrage atenţia că, dacă pe parcursul termenului de supraveghere cu rea credinţă nu respectă măsurile de supraveghere sau nu execută obligaţia impusă ori stabilită de lege, instanţa va revoca suspendarea sub supraveghere şi va dispune executarea pedepsei. Confiscă suma de 1350 de lei primită de la martorii denunţători. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei”, au stabilit judecătorii de la Tribunalul Gorj.
Din rechizitoriul întocmit rezultă că femeia, spre sfârșitul anului școlar 2014-2015, ar fi pretins 100 de lei de la un elev în clasa a XII-a, la aceeași unitate de învățământ, pentru a-l ajuta să obțină la proba de matematică, a examenului de Bacalaraureat, o notă majorată cu 1 sau 2 puncte, lăsând să se înțeleagă că are influență asupra membrilor comisiei de examinare. “Din rechizitoriul întocmit de procuror rezultă că inculpata Percea Marcela, profesor de discipline tehnice în cadrul Liceului Tehnologic Tismana, spre sfârşitul anului şcolar 2014-2015 a pretins suma de 100 de lei de la D.C., elev în clasa a XII-a la aceeaşi unitate de învăţământ, pentru a-l ajuta să obţină la proba de matematică a examenului de bacalaureat o notă majorată cu 1 sau 2 puncte, lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra membrilor comisiei”, a precizat Cristina Ciobanu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.
Mai mult, anchetatorii susțin că, în cursul lunilor octombrie-noiembrie 2015 și februarie-martie 2016, profesoara ar fi pretins diferite sume de la șase elevi în clasa a XII-a, la Liceul Tehnologic Tismana, promoția 2016, pentru a interveni la membrii evaluatori ai Comisiei de Bacalaureat. Femeia a fost cercetată în libertate. “Aceeaşi inculpată, în cursul lunilor octombrie-noiembrie-decembrie 2015 şi februarie-martie 2016 a pretins sume cuprinse între 125 şi 600 de lei de la 6 elevi în clasa a XII-a la Liceul Tehnologic Tismana, promoţia 2016, pentru a interveni la membrii evaluatori ai comisiei de bacalaureat în scopul favorizării acestora fie prin majorarea cu 1,5 sau 2 puncte a notei la disciplina matematică, fie prin promovarea examenului la disciplinele limba română şi matematică, fie prin majorarea notei cu câte 2 puncte la disciplinele matematică, limba română şi geografie. Facem precizarea că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de o persoană inculpată sau trimiterea în judecată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, aceste acţiuni ale procurorului nefiind însă în măsură să înfrângă în niciun mod prezumţia de nevinovăţie de care beneficiază în continuare persoanele suspecte sau inculpate”, a mai declarat Cristina Ciobanu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.
Loredana Fîciu

Semnatura eletronica CertDigital
Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL