Actualitate

Proteste anti-Băsescu cu 200 de persoane, aprobate la Târgu-Jiu

 | 17 ianuarie 2012, 17:13 | 0 comentarii | 

proteste (4)O comisie locală a aprobat organizarea unor mişcări de protest a două sindicate din judeţul nostru care vor protesta în Piaţa Prefecturii din Târgu-Jiu de astăzi şi până duminică.

Semnatura eletronica CertDigital

În cadrul unei conferinţe de presă organizată ieri, prefectul de Gorj, Liviu Andrei a spus că de azi vor avea loc în Piaţa Prefecturii din Târgu-Jiu proteste organizate şi aprobate de către o comisie locală. „Noi mergem pe ideea că cetăţeanul român are dreptul şi libertatea de a se pronunţa public faţă de ce se întâmplă în ţara asta dar doar cu respectarea Constituţiei şi legilor în vigoare. Sindicatul Liber Independent Umanistul Minprest Mătăsari şi Liga Muncitorilor din România au primit aprobare ca de astăzi şi până duminică să organizeze manifestări în Piaţa Prefecturii, între orele 15:00 şi 18:00. Sunt convins că nu vor exista violenţe, dar dacă totuşi se va ajunge la acestea vom răspunde aşa cum se cuvine. Jandarmeria şi Poliţia vor fi la datorie şi vor răspunde cu promptitudine. Nu suntem de acord cu ceea ce se întâmplă în ţară din punctul de vedere al violenţelor deoarece nu este corect. Consider că acolo unde au existat violenţe, Jandarmeria şi-a făcut treaba, iar cei care au încălcat legea, cei mai mulţi din teribilism, şi-au primit plata”, a declarat prefectul Liviu Andrei.

3 delegaţi la prefect

Prefectul a precizat că la manifestaţii se aşteaptă să fie prezente circa 200 de persoane şi vor fi constituite efective suficiente pentru a asigura ordinea şi disciplina. „Sunt de acord că oamenii au anumite dorinţe şi solicitări, dar cei care au rămas în serviciu în Gorj nu se pot plânge că nu au salarii frumuşele. Dacă la proteste, manifestanţii vor dori să discute cu mine, le voi sta la dispoziţie dar legea spune că reprezentantul Guvernului în teritoriu poate intra în contact cu protestatarii prin intermediul delegaţilor aşa că le-am cerut de la început să aibă trei delegaţi care să vină să discute cu mine dacă îşi doresc”, a precizat Liviu Andrei. În această dimineaţă, prefectul de Gorj va avea o întâlnire cu şefii celor cinci confederaţii sindicale pentru a discuta şi ca aceştia din urmă să îşi exprime toate doleanţele. Raportul întâlnirii va fi trimis către Guvern la câteva ore după încheierea întrevederii.

Izabella Plăstoi

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL