Actualitate

Puterea şi Opoziţia din Gorj, separată pe Câmpia Soarelui de la Padeş

 | 08 iunie 2015, 00:10 | 0 comentarii | 

Într-o perioadă de criză politică la nivel naţional, reprezentanţii Puterii şi cei ai Opoziţiei de la nivelul judeţului Gorj şi-au dat întâlnire, duminică, pe Câmpia Soarelui de la Padeş. În locul de mare însemnătate istorică, întâlnirea fiind prilejuită de împlinirea a 194 de ani de la Revoluția de la 1821 a lui Tudor Vladimirescu, politicienii locali nu au stat însă împreună. Puterea a ales să stea tot separată de reprezentanţii Opoziţiei, adică de staff-ul liberal, de cel al PSRo şi al PMP, politicienii acestor trei partide preferând să se amestece în mulţimea care asista de pe margine la manifestări, în loc să se alăture, măcar de dragul evenimentului, autorităţilor şi invitaţilor de seamă ai acţiunii.

Semnatura eletronica CertDigital

pades (1)Gorjenii în special, dar românii în general au fost uniţi, în 1821, de Tudor Vladimirescu sub un stindard şi un crez comun, dar astăzi, după 194 de ani de la aceste momente istorice, politicienii judeţului demonstrează că sunt mai mult decât separaţi, nefăcând efortul, nici măcar pentru electorat, de a se apropia. Nu fac asta, de altfel, nici când celebrarea unor evenimente care preslăvesc victoriile neamului, o cere.

pades (3)Opoziţia cânta prohodul Puterii
Astfel, răfuielile politice şi cele personale, nu au putut fi îngropate nici măcar în faţa monumentului lui Tudor Vladimirescu, autorităţile locale şi invitaţii de la Fiii Gorjului având alături în faţa Gărzii de Onoare doar reprezentanţii Puterii din Gorj. Ion Călinoiu şi Florin Cârciumaru, alături de reprezentanţii PSD Padeş, s-au alăturat organizatorilor manifestării şi invitaţilor acestora, în aşa-zisul prezidiu din Câmpia Soarelui, în timp ce Opoziţia, amestecată în mulţime, prefera să urmărească desfăşurarea evenimentului separat.
pades (6)Deşi în cuvântările lor, primarul Mihăiţă Troacă şi prefectul de Gorj, Alin Văcaru, au subliniat importanţa istorică a evenimentului, iar Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj i-a îndemnat pe cei prezenţi să fie uniţi, Puterea şi Opoziţia a rămas la fel de separată. Lucrurile nu s-au schimbat nici în timpul desfăşurării momentului artistic al sosirii Domnului Tudor pe Câmpia Soarelui, cum nici discursul său motivant de unire a românilor nu a impus nicio mişcare pe marea tablă de şah de la Padeş.
pades (7)Reamintim că, anual, un grup de actori de la Teatrul Dramatic şi artişti de la “Doina Gorjului” au pus şi de data aceasta în scena proclamaţia pandurilor de la 1821, care urmărea emanciparea ţării de sub dominaţia otomană.

pades (8)Vechea orânduială
Opoziţia s-a încolonat doar în spatele Puterii atunci când invitaţii la manifestare au depus coroane de flori la monumentul de la Padeş. Primul care a depus o coroană de flori a fost prefectul Alin Văcaru, urmat de autorităţile locale şi judeţene, de organizaţia judeţeană a PSD Gorj, urmată de cea a PNL, şi de cea a PSRo şi PMP.

pades (9)A depus aici o coroană de flori şi preşedintele Fundaţiei Tudor Vladimirescu, Dan Ilie Morega, nelipsit de la aceste manifestări, dar şi reprezentanţii Ligii Fiii Gorjului.
A.Stoica

pades (10) pades (4) pades (5) pades (2)

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL