Actualitate

Rectificarea bugetului CEO, din nou pe masa Ministerului Energiei

 | 14 noiembrie 2016, 00:30 | 1 coment | 

Disponibilizarea a doar 802 angajați ai Complexului Energetic Oltenia, în locul celor 2000 prevăzuți a fi trimiși acasă în 2016, a impus, astăzi, ca o delegație a companiei să fie prezentă la Ministerul Energei, pentru discuții pe marginea unei rectificări de buget. Din comisie fac parte toți membrii Directoratului CEO și liderii federațiilor semnatare ale Contractului Colectiv de Muncă din compania de stat de la Gorj. Se speră să se obțină aici rectificarea necesară de buget pentru ca 2016 să se finalizeze cu bani de salarii pentru angajații societății.

Semnatura eletronica CertDigital

Discuțiile de astăzi urmăresc obținerea banilor necesari pentru ca gigantul energetic să nu înceapă 2017 cu un deficit bugetar la fondul de salarii. Sindicatele din companie au fost informate, la Mătăsari, de această problemă apărută la final de an, cu completarea că negocierile eșuate vor determina creșterea numărului de disponibilizări pentru anul viitor. Mai exact, pe lângă disponibilizările prevăzute pentru 2017, de alte 2000 de persoane, se vor adăuga încă 1200 rămase restante de anul acesta. Ionel Ilie, managerul CEO, nu a avut de fapt niciun fel de explicații pentru sindicaliștii prezenți, vinerea trecută, la Mătăsari, singurul care a luat cuvântul a fost atunci doar Laurențiu Ciobotărică, care a transmis, foarte tranșant, că trebuie restructurată TESA companiei, considerată “foarte stufoasă”, deoarece acolo se scurg cele mai mari sume din fondul de salariu pe complex.

Ciobotărică își clatină scaunul
Directorul financiar al CEO a transmis de altfel că, în opinia sa, TESA companiei ar trebui să se reducă în proporție de 75%, fiind necesară o reașezare a salarizării TESA. Ciobotărică a anunțat liderii de sindicat din CEO, la Mătăsari, că la Divizia Financiară va organiza concursuri pe posturi pe noua organigramă a acestei structuri, în 2017.
Nu toți sindicaliștii au fost de acord mai ales liderii de la federații, nu au fost de acord cu cele spuse de Ciobotărică, unii chiar avertizându-l că aplicarea acestor măsuri îi va aduce schimbarea din funcție.

Bani pentru 1200 de angajați nu sunt!
În acest cadru, cei prezenți au fost informați de către Consiliul de Supraveghere că, astăzi, se va merge la Ministerul Energiei pentru a se discuta despre rectificarea necesară a bugetului pe 2016, pentru a se rezolva problema salarizării pe decembrie și a deficitului bugetar. Asta deoarece în bugetul actual se prevădea clar că CEO trebuie să disponibilizeze 2000 de salariați în anul în curs, lucru care nu s-a întâmplat. Banii pentru cei 1200 de salariați nu au fost prevăzuți în buget.
Anamaria Stoica

Articole asemanatoare1 comentariu in “Rectificarea bugetului CEO, din nou pe masa Ministerului Energiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL