Actualitate

Revoltător: I s-a spart parbrizul mașinii la Scoarța, după ce a încetinit mașina nou-nouță ca să treacă pompierii aflați în misiune

 | 03 august 2017, 00:30 | 1 coment | 

Un șofer din Târgu-Cărbunești, care tocmai își cumpărase un autoturism Dacia Sandero Stepway, cere să se facă dreptate, după ce s-a trezit cu parbrizul spart, pe drumul de la Scoarța, considerat de conducătorii auto ”al groazei”. Ștefan Cristescu se afla în mașină cu soția sa, în momentul în care a încetinit, la Copăcioasa, pentru a permite trecerea echipajelor Inspectoratului pentru Situații de Urgență, aflate în misiune. Autospecialele aveau semnalele luminoase și acustice în funcțiune și se îndreptau spre Jupânești, unde pompierii au fost chemați pentru stingerea unui incendiu. ”Soțul meu era la volan, eu eram pasageră. La Copăcioasa au venit două mașini de pompieri, erau în misiune. Noi le-am făcut loc, am oprit pe dreapta și au trecut cele două mașini. Vă dați seama ce au putut să facă atunci când au trecut pe lângă noi. Ne duceam la o nuntă, sâmbătă, în jurul orei 17.00. Se vede că parbrizul a fost spart. Este mașină nouă, luată de o lună, noi nu avem cameră ca să avem dovezi. I-am căutat pe cei de la Drumuri, am găsit un site și am trimis câteva întrebări. Așteptăm un răspuns, dacă este corect și dacă au respectat procedura când au pus criblura. Eu nu vreau să deschid un proces împotriva celor de la ISU, noi suntem prea mici, nu avem dovada că ei ne-au spart parbrizul. Noaptea, când ne-am întors de la nuntă, eu eram la volan, ne-a depășit un BMW care a aruncat pietre în toate părțile, eu conduceam regulamentar, la Pișteștii din Deal, dar degeaba. Este nenorocire pe acest drum. Ei însă continuă, se extind. Noi așteptăm un răspuns de la Drumuri. Spun că nu se întâmplă nimic, dacă se reduce viteza, dar nu este așa. Mi se pare chiar bătaie de joc”, a declarat pentru Gorjeanul, Corina Cristescu, din Târgu-Cărbunești.
”Sesizarea nu a ajuns la noi. Doamne-ferește! Acesta este un caz pe care nu l-am mai întâlnit până acum. Lucrarea trebuie însă efectuată, se impune să fie efectuată. Este conform normativelor. Când circulă regulamentar nu sunt probleme. Când încep cu depășiri și cu viteză mare sunt probleme. Unii intră peste semnalul agenților care sunt acolo, nu țin cont. Mereu vine și Poliția, dar nu poate să stea permanent acolo. Pe DN 67, între Târgu-Jiu și Milostea, se execută, în cadrul programului de întreținere de vară, tratamente ușoare. Este o emulsie specială, cu bitum și cu produse care să lipească bine, în amestec cu piatra, se așterne pe drum și se cilindrează. Lucrarea se efectuează pe drumurile unde încep să apară fisuri care încet-încet se agravează. Se prelungește viața drumului, cu patru-cinci ani. Lucrările sunt foarte bune pentru starea drumului. Șoferii sunt nemulțumiți, pentru că ei, în loc să respecte 40 la oră, ne înjură pe noi, dar merg tot cu 100. Cine le sparge parbrizul? Eu? Noi am făcut apel. Lucrarea este efectuată de un constructor, nu o facem noi. Lucrarea este predată la o firmă specializată în această activitate și sunt niște reguli”, a precizat Ion Tudor, șeful SDN Târgu-Jiu. ”Să se ducă la Poliție. Oamenii s-au dus la caz. Face o plângere. Noi avem asigurări la toate mașinile. Dacă este cazul, noi îi dăm asigurarea”, a spus Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj. Mai mulți șoferi care circulă pe DN 67 s-au trezit cu parbrizul spart, pe raza comunei Scoarța, unde se derulează lucrări de întreținere a drumului. Peste asfalt se toarnă de câteva zile un strat de criblură, iar conducătorii auto se plâng de faptul că pietrele sar de pe drum și lovesc geamurile mașinii.
Loredana Fîciu

Semnatura eletronica CertDigital
Loading...
Articole asemanatoare1 comentariu in “Revoltător: I s-a spart parbrizul mașinii la Scoarța, după ce a încetinit mașina nou-nouță ca să treacă pompierii aflați în misiune

  1. Cu așa zisa reparație suntem obligați să circulăm cu maxim 40km/h între Târgu Jiu și Milostea ;Drum Național cu zone în afara localităților în anul 2017.Suntem de plâns în fața UE. Numai ce se instituise restricții de 70km/h în majoritatea localităților pe acest tronson,acum pur și simplu au apărut adevărate brazde după așa zisa reparație. Cât o fi costat ? Sâmbătă 29 iulie m-i sa spart parbrizul și nu știu pe cine să dau vina pentru că o mașină m-a depășit dar veneau mașini și din sens opus. Nu știu cine a dat cu piatra. Vă rog să urmăriți acest drum DN67.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL