Revoltător! Salariată a Minprest, refuzată la salvarea UMC Lupoaia

733

O angajată a Minprest Serv, care prestează la UMC Lupoaia, a ajuns, ieri, la Spitalul Motru, după ce i s-a făcut rău la locul de muncă, nu cu salvarea unităţii, cum ar fi fost normal, ci cu cea a Staţiei de Ambulanţă din localitate. Asta pentru că, şeful de la Protecţia Muncii de la UMC Lupoaia a considerat că salvarea carierei nu este de nasul angajatei de la Minprest, pentru simplul motiv că unitatea la care aceasta lucrează nu ar aloca bani, special, pentru acest serviciu medical. Femeia a făcut o semi-pareză la locul de muncă, fapt care nu l-ar fi mişcat deloc pe inginerul Vasile Marius Lupu, care a pus în balanţă costurile, nu viaţa bietei femei.

Incidentul de la UMC Lupoaia s-a întâmplat luni dimineaţa în jurul orei 8.00. Doina Mandreş, angajată a Minprest, care presta însă la benzi în carieră, numai ce intrase în schimbul unu când i s-a făcut rău. Femeia s-a prezentat, adusă de colege, la punctul sanitar al carierei, acordându-i-se acolo şi primul ajutor. Angajata se plângea că nu-şi mai simte mâna şi piciorul stâng, neputând să-şi mişte ori ridice aceste membre. Speriat, personalul medical a solicitat venirea la unitate a ambulanţei UMC Lupoaia, ce staţiona la fostul EMC Motru. Cel care intervine însă în cauză este acum inginerul Marius Lupu care cere, se pare, ca ambulanţa să nu vină la caz, motivând că structura nu achită costurile deplasării pentru angajata Minprest, ambulanţa deservind doar angajaţii unităţii.
Asistenta a sunat imediat la 112, chemând la carieră ambulanţa serviciului Motru, care a şi venit şi a preluat femeia ducând-o la spitalul din municipiu.

Bunoaica face sesizare la ITM
Aflând ieri despre cele întâmplate, liderul Sindicatului Solidaritatea 2013, Nicu Bunoaica, a intervenit imediat. Chiar a transportat cu o targă de pânză femeia la salvare, aceasta nefiind membra sa de sindicat. Mai mult, Bunoaica a cerut apoi unei colege de-ale sale să o însoţească pe bolnavă la spital şi să-i comunice starea ei de sănătate.
Apoi, revoltat, a cerut explicaţii celor de la Protecţia Muncii de la UMC Lupoaia, supărat că viaţa femeii a fost pusă în pericol. “Am aflat revoltat că domnul inginer Lupu a cerut ca ambulanţa carierei să nu ajungă la pacientă pentru simplul motiv că respectivul nu vroia să dea explicaţii pentru cheltuirea motorinei în cauză. Pe acesta nu l-a interesat nici măcar un moment viaţa angajatei, deoarece, indiferent că era de la Minprest sau de la UMC Lupoaia, el trebuia, omeneşte, să ceară ca ambulanţa chemată prima să ajungă la pacientă. Dacă femeia ar fi păţit ceva mai grav aş fi fost curios ce explicaţii ar fi dat inginerul Lupu. Oricum, intenţionez să fac o adresă la ITM Gorj prin care să cer explicaţii legate şi de situaţia angajaţilor Minprest. Nu este normal ca aceşti salariaţi să nu aibă nici un fel de protecţie medicală, în astfel de cazuri, şi chiar să fie discriminaţi pentru o salvare, deşi prestează pentru CEO”, a declarat Nicu Bunoaica.
Liderul de sindicat consideră că măsuri în acest caz ar trebui să ia şi directorul Minprest Serv, Gabriel Giorgi, care este obligat să-şi susţină subalternii la vârful companiei, dar, din câte se vede, nu o face.
Astfel de cazuri de discriminare nu s-au mai întâlnit în istoria CE Oltenia. Femeia de peste 40 de ani nu este într-o stare de sănătate prea bună.
Anamaria Stoica

1 COMENTARIU

  1. Cutremurator . Cand e vorba de viata unui om nu ar trebui sa conteze cheltuielile nici daca angajata ar fi trebuit transportata cu elicopterul . Inginerul care a dat acea dispozitie ar trebui dat afara din CEO . Ulterior putea sa faca orice demersuri sau acuzatii dar in acel moment viata femeii era mai presus de orice argumente economice , juridice ori orgolii prostesti .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here