Actualitate

Rostramo, fără patron după ce Chelu a fost arestat

 | 21 noiembrie 2010, 20:23 | 0 comentarii | 

catalin-chelu1Fabrica de mobilă, Rostramo SA din Târgu-Jiu, a rămas fără patronul Cătălin Chelu după ce magistraţii Tribunalului Bucureşti au emis, duminică dimineaţă, pe numele său mandat de arestare preventivă de 29 de zile.

Semnatura eletronica CertDigital

Mandatul a fost emis atât pe numele omului de afaceri precum şi pentru Gabriel Constantinescu, Antonel Bunu şi Ştefan Badea, toţi acuzaţi că au încercat mituirea secretarului de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor Dan Valentin Fătuloiu. Decizia nu este însă definitivă ea putând fi atacată cu recurs.

rostramo_71023100Rostramo era deja pe butuci până la scandalul izbucnit în cazul celui care a achiziţionat fabrica, Cătălin Chelu. Acum însă soarta unităţii pare cumva pecetluită, cel care ar fi trebuit să se ocupe de soarta financiară a fabricii de mobilă fiind încarcerat.

Cătălin Chelu şi cele încă trei persoane acuzate de dare de mită au fost aduşi la Tribunalul Bucureşti sâmbătă, iar decizia de arestare a fost luată duminică în cazul celor patru s-a luat la ora 4,00. Dezbaterile s-au desfăşurat însă cu uşile închise.

Prins în flagrant

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au prins, vineri, în flagrant delict pe omul de afaceri Cătălin Chelu, care a încercat să-i ofere mită secretarului de stat Dan Fătuloiu. Chelu şi celelalte trei persoane implicate în dosarul mitei de la MAI au fost reţinuţi, sâmbătă dimineaţă, pentru 24 de ore, de procurorii DNA, după ce fuseseră audiaţi toată noaptea de vineri spre sâmbătă.

Potrivit unui comunicat al DNA postat pe site-ul instituţiei, Cătălin Chelu este acuzat de dare de mită şi cumpărarea influenţei, iar ceilalţi trei de complicitate la infracţiunea de dare de mită.

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că în perioada august – 12 noiembrie, inculpatul Chelu a promis secretarului de stat în MAI, Dan Fătuloiu, denunţător în cauză, suma de un milion de euro pentru ca acesta să îşi îndeplinească în mod necorespunzător îndatoririle sale de serviciu ce decurg din punerea în aplicare a Planului Naţional de Combatere a Evaziunii Fiscale, document fundamentat pe cooperarea inter-instituţională dintre MAI, Ministerul Public, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi alte instituţii ale statului, şi pentru a împiedica cercetarea în sistem integrat a cauzelor penale ce îi vizează pe inculpaţii Chelu, Constantinescu şi Bunu, scopul final fiind soluţionarea favorabilă a respectivelor dosare penale.

DNA precizează că promisiunea s-a realizat prin intermediul inculpaţilor Badea, Bunu şi Constantinescu, care au acţionat atât direct, cât şi prin intermediul unei alte persoane.

Filmul evenimentelor

“În acest context, în data de 12 noiembrie, Cătălin Chelu a modificat promisiunea iniţială şi a oferit chestorului şef de poliţie Fătuloiu, în scopul menţionat mai sus, suma de 50.000 euro (în numerar) şi foloase materiale în valoare de aproximativ 270.000 euro (reprezentând contravaloarea unui teren şi a unei case ce urma a fi construită de Chelu).

În plus, cu ocazia întâlnirii din data de 12 noiembrie, Chelu a mai oferit aceleiaşi persoane cu funcţie de conducere din MAI suma de 300.000 euro, în numerar şi suportarea cheltuielilor pentru construirea unei case în valoare de aproximativ 120.000 euro, în scopul ca denunţătorul, folosindu-se de influenţa ce deriva din funcţia de secretat de stat, să intervină pe lângă directorii din conducerea unei societăţi comerciale şi să-i determine să întreprindă demersurile necesare pentru înregistrarea oficială a inculpatului Chelu în evidenţele Registrului Comerţului în calitate de acţionar al respectivei societăţi comerciale”, mai susţin procurorii.

Sursa citată menţionează că vineri Cătălin Chelu a remis denunţătorului Fătuloiu suma de aproximativ 213.000 lei (echivalentul a aproximativ 50.000 euro), pentru soluţionarea favorabilă dosarelor penale în care cel dintâi şi complicii săi sunt cercetaţi, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante. Pentru remiterea acestei prime tranşe de bani, inculpatul Chelu a fost ajutat de inculpaţii Badea şi Constantinescu, mai precizează DNA.

Anamaria Stoica

 

 

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL