Actualitate

S-a scumpit Polidinul în farmaciile din Gorj

 | 11 noiembrie 2010, 20:02 | 0 comentarii | 

farmacie4Din seria scumpirilor face parte şi cea a medicamentelor. Cea mai recentă este cea a Polidinului, care a ajuns să coste 6-7 lei o fiolă în farmacii. Pentru cei mai mulţi dintre gorjenii are ar avea nevoie de aceasta în tratarea afecţiunilor, sunt îngrijoraţi de creşterea preţului, mai ales că au nevoie de două fiole zilnic.

Semnatura eletronica CertDigital

Se pare că scumpirile ne vor da bătăi de cap serioase, în continuare. După ce s-au majorat preţurile la mai toate serviciile, la carburanţi, dar şi la alimente, s-au scumpit şi medicamentele. În tot acest timp, veniturile au scăzut, iar pentru perioada următoare, se prevăd noi creşteri de preţuri. În aceste condiţii, pe bună dreptate, se spune că sănătatea va deveni un lux sau un moft.

Polidinul, 6-7 lei fiola

Recomandat frecvent, Polidinul este un medicament care se utilizează pentru tratarea infecţiilor acute şi cronice ale căilor respiratorii superioare şi inferioare, infecţii genito-urinare, boli infecţioase virale (viroze) şi altele.

În plin sezon al virozelor, când numărul cazurilor de îmbolnăviri a ajuns la peste o mie în judeţul nostru, Polidinul s-a scumpit. „Preţul Polidinului a crescut şi o fiolă costă 6-7 lei. Cauza ar fi aceea că Institutul Cantacuzino nu îl mai produce, dar nu ştiu din ce motiv. I-am contactat şi am întrebat ce se întâmplă şi mi s-a spus doar că nu îl mai produc”, a explicat Ileana Alexandrina Dumitrescu, preşedinta Colegiului Farmaciştilor Gorj.

Şefa farmaciştilor gorjeni a mai spus că, de regulă, în tratamentul cu Polidin se utilizează două fiole pe zi, ceea ce înseamnă o cheltuială a bolnavului de 12-14 lei zilnic.

Mai trebuie adăugat faptul că acest medicament se recomandă în special în anotimpurile reci, cu o frecvenţă mai mare a infecţiilor acute respiratorii, copiilor şi persoanelor în vârstă, precum şi bolnavilor cu afecţiuni cronice care duc la scăderea rezistenţei imunitare a organismului.

Minodora Sucea

 

 

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL