Actualitate

Salariaţii Casei Judeţene de Pensii încă îşi aşteaptă stimulentele

 | 02 noiembrie 2010, 01:42 | 0 comentarii | 

rodica ghimisi facuta de mineÎncă din luna iunie, angajaţii Casei Judeţene de Pensii (CJP) Gorj nu şi-au primit stimulentele aferente fiecărei luni. De atunci, aceştia stau într-o aşteptare continuă, chiar dacă personalul instituţiei s-a redus.

Semnatura eletronica CertDigital

Angajaţii CJP Gorj duc încă din luna iulie o luptă continuă şi asta deoarece s-au confruntat cu scăderea salariilor cu 25%, dar şi cu tăierea pe perioadă nedeterminată a stimulentelor. Chiar dacă în fiecare judeţ, din punctul de vedere al stimulentelor stă diferit, unii chiar primindu-le până în august, salariaţii din Gorj ai Casei de Pensii aşteaptă cuminţi în birourile lor acordarea din nou a stimulentelor, care le întregea astfel veniturile lunare. “Am auzit zvonuri că este posibil să ne vină stimulentele cât de curând, noi aşteptăm, iar oamenii îşi fac treaba şi fără stimulente şi cu salariile diminuate. Procentul lunar ce îl reprezentau stimulentele era de puţin peste patruzeci la sută din salariul brut al fiecărui salariat”, a declarat Rodica Ghimişi, directoarea CJP Gorj.

Angajaţii lucrează şi peste program

casa de pensii facuta de mineOdată cu reducerea salariilor cu 25%, cu tăierea stimulentelor, angajaţii CJP Gorj s-au confruntat şi cu disponibilizările. Astfel, din totalul de 71 de angajaţi, în prezent au mai rămas 53. Cei rămaşi s-au văzut nevoiţi să preia şi sarcinile disponibilizaţilor. “Avem multe zile când unii dintre noi rămânem peste program sau chiar lucrăm sâmbetele şi duminicile, însă ne-am luat gândul de la plata orelor suplimentare deoarece nu avem fonduri pentru aceste cheltuieli”, a mai spus directoarea instituţiei.

Salariile celor 53 de oameni ce îşi desfăşoară activitatea în cadrul CJP Gorj variază în funcţie de postul pe care îl ocupă, vechime şi pregătire profesională. Astfel, conform Rodicăi Ghimişi, cel mai mic salariu net este de 540 de lei, iar un consilier superior cu funcţia de execuţie cea mai înaltă are un venit de 1.296 de lei în mână, salariul net al directoarei fiind de 1.790 de lei.

Izabella Molnar

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL