Simulare de război cu zeci de participanţi, la Târgu-Jiu

725

Fosta fermă de porci din cartierul Iezureni a devenit, duminică, teren de război. Tineri din judeţele învecinate Gorjului au participat la o competiţie de tip airsoft, simulând ca la carte o misiune militară.

Zeci de tineri din Gorj, Vâlcea, Mehedinţi, Dolj şi Hunedoara au fost participanţii unei competiţii sportive de airsoft, un joc în care participanţii simulează un conflict sau efectuează anumite misiuni militare, cu ajutorul unor replici ale armelor reale. Regulile competiţiei desfăşurate duminică la Târgu-Jiu, în cartierul component Iezureni, au fost bine stabilite de către organizatori, armele au fost verificate, precum şi toate echipamentele de protecţie.
airsoft (3)„Acesta este un eveniment pe care vrem să-l desfăşurăm odată la câte trei luni în fiecare judeţ. Practic, am adunat participanţi din cinci judeţe. Ţine mult de fair-plaz acest joc. Printre participanţi avem medici, avocaţi, mecanici auto, lucrători MAI. Este un joc pentru oameni mari cu replici ale armelor; avem un scenariu de luptă pe teren. Avem 8-9 jucători din fiecare judeţ participant. La nivel naţional se încearcă organizarea unei federaţii de airsoft. Încercăm să dezvoltăm acest gen de competiţii, deoarece airsoftul nu este un joc periculos, avem echipamente de protecţie, iar biluţele nu pot răni. În primul rând e un hobby”, a declarat Ciprian Brânză, unul dintre organizatori.

Pe două baricade…
Tema misiunii militare a fost capturarea unui doctor specializat în crearea de focoase nucleare, pe airsoft (5)urmele căruia se afla un grup de terorişti. Cei aproape 50 de participanţi la acţiune au fost împărţiţi în două grupe. Astfel, competitorii din Vâlcea, Gorj şi Dolj au luptat împotriva echipei formate din Hunedoara şi Mehedinţi. La nivelul judeţului Gorj, recent un grup de tineri au înfiinţat un club sportiv la Târgu-Jiu dedicat airsoftului. Iubitorii jocului de-a războiul îşi doresc ca astfel de competiţii să devină airsoft (6)unele de talie naţională. Comunitatea airsoft numără la nivel naţional peste 5.000 de membri, iar un singur joc poate fi asemănat şi cu un test de rezistenţă, deoarece participanţii se luptă cu arme non-riscante circa patru ore.
Airsoftul este un sport în care jucătorii simulează o luptă sau diferite scenarii militare, folosind tactici airsoft (7)militare, haine de camuflaj şi replici de arme. Replicile airsoft folosesc bile de 6 mm din material plastic ca muniţie, având o masă, de obicei, între 0.20g şi 0.43g. Armele airsoft sunt în sine nişte replici destul de fidele în exterior ale armelor militare. Deţinerea replicilor nu presupune nicio autorizare de la poliţie, fiind încadrate de lege ca jucării. Airsoftul se joacă pe terenuri izolate, virane, dezafectate, unde nu se airsoft (8)plăteşte intrare şi unde nu există riscul rănirii persoanelor străine jocului. Pentru mulţi jucători airsoftul reprezintă mai mult decât un hobby este o dorinţă de aventură manifestată într-un joc ce nu cunoaşte limite în materie de arme airsoft şi scenarii cu tentă militară.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here