Actualitate

Simulare reușită! Împușcături în centrul orașului!

 | 31 martie 2017, 00:10 | 0 comentarii | 

S-au tras focuri de armă, ieri, în centrul municipiului Târgu-Jiu, indivizi înarmați luând chiar ostatici persoane, după ce, anterior, au dat atacul la o bancă, pentru ca mai apoi să se refugieze în sediul Prefecturii. Nu a fost nimeni rănit, eventual cel mult speriat, întrucât totul a făcut parte dintr-un scenariu pus la punct de către jandarmii gorjeni, aceștia intervenind pentru a le veni de hac răufăcătorilor. Focurile de armă s-au tras în câteva rânduri, primele împușcături auzindu-se chiar în fața Prefecturii. Agresorii din scenariu se aflau într-o dubă, ei fiind scoși de aici cu ajutorul unor câini special dresați de către jandarmi. Patrupedele au și participat, de altfel, la propriile exerciții demonstrative, arătând că pot să descopere muniție sau să prindă infractorii doar în baza cursurilor de dresaj de care au avut parte.

Semnatura eletronica CertDigital

Scenariul a cuprins apoi și un jaf armat la o bancă din zona centrală a orașului, de aici hoții plecând cu gențile cu bani, dar și cu câteva rafale de armă trase în aer. Au reușit să ajungă până în fața Prefecturii, de unde au luat ostatici câțiva civili pentru ca, apoi, să se refugieze în clădire. Palatul Administrativ a fost luat cu asalt în momentele următoare de către jandarmi, mascații încercând să pătrundă atât pe ușa principală de acces, dar și prin coborâri în rapel de pe balconul aflat la fațada principală. În tot acest timp s-au mai tras câteva focuri de armă, s-au folosit fumigene pentru ca înaintarea jandarmilor să se facă prin perdeaua de fum, în cele din urmă infractorii fiind prinși, iar ostaticii eliberați.

Spre deosebire de alte manifestări organizate în zona centrală a orașului la care numărul participanților este redus, de această dată sute de persoane s-au oprit din activitatea pe care o aveau pentru a căsca ochii la demonstrația de forță. Mulți dintre privitori au fost copii veniți cu colegii de clasă sau chiar cu doamnele învățătoare, cei mici fiind atrași inclusiv de exercițiile de arte marțiale pe care le-au prezentat în piață jandarmii. În acțiune au fost implicați nu doar jandarmi gorjeni, ci și colegii lor de la Brigada “Frații Buzești” din Craiova, recunoscuți la nivel național pentru pregătirea specială pe care o au. “Am rămas impresionat de ceea ce am văzut aici. Vă spun că m-am oprit să văd ce se întâmplă și acum îmi dau seama că, în caz de ceva, dacă e vreun pericol sau se dă vreo lovitură, cred că Jandarmeria noastră e pregătită să intervină. M-au convins că știu să își facă meseria și asta mi-a făcut plăcere să asist la demonstrația aceasta”, a mărturisit un pensionar din piață.

Pe lângă mascați, focuri de armă, câini dresați și restul “arsenalului” cu care jandarmii au reușit să cucerească inimile gorjenilor, în piață au fost prezenți și câțiva copilași îmbrăcați în uniforma albastră. Șeful Inspectoratului Județean de Jandarmi Gorj, col. Eugen Țambrea, a explicat că micuții de care a avut grijă permanent ca de proprii nepoței sunt viitorul instituției pe care o conduce. “Ei sunt copiii unor cadre din Inspectoratul Județean și sunt cei mai mici jandarmi ai noștri. Au participat alături de noi la toate activitățile premergătoare zilei Jandarmeriei Române, programul fiind unul mult mai complex și care se întinde pe parcursul mai multor zile”, a menționat col. Țambrea.
Gelu Ionescu

Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL