Stația Târgu-Jiu Sud a Distribuție Oltenia, modernizată cu 15,9 milioane de lei

598

Stația Târgu-Jiu Sud a Distribuție Oltenia, cea care asigură energia electrică pentru 70% din municipiu, a fost modernizată în perioada mai-august 2017. Pentru investiția respectivă s-au alocat 15,9 milioane de lei din sursele proprii ale Distribuție Oltenia. Investiția a fost vizitată, la finalul săptămânii trecute, de un grup de profesori de la Liceul Energetic din municipiu, de reprezentanții autorităților locale și județene și de cei ai mass-mediei locale. Doina Vornicu, director de Operațiuni al CEZ România, dar și Eugen Butoarcă, directorul Executiv al Distribuție Oltenia, au fost cei care au prezentat invitaților beneficiile pentru clienți, dar și rolul pe care îl are această investiție în confortul târgujienilor.

Pentru confortul consumatorilor din Târgu-Jiu, stația Distribuție Oltenia a municipiului a fost mdernizată în această vară. Efectele au putut fi văzute la fața locului vineri, vizitatorii conduși de directorul Distribuție Oltenia, Eugen Butoarcă, după prezentarea făcută de directorul de Operațiuni ai CEZ România, Doina Vornicu, fiind impresionați.
Stația din Târgu-Jiu care alimentează cu energie electrică 23.000 de consumatori din sudul, centrul și localitățile învecinate municipiului, Dănești și Drăguțești-parțial, este la fel ca o farmacie. Totul este automatizat, modern și impecabil, stația fiind cea care asigură necesitățile de consum ale târgujienilor, la o calitate de neegalat.

Echipamente de ultimă generație!
Directorul Butoarcă le-a prezentat oaspeților faptul că stația din municipiu a beneficiat de înlocuirea echipamentelor electrice cu unele de ultimă generație, de integrarea în sistemul SCADA, transformând astfel Gorjul în primul județ din aria de acoperire a Distribuție Oltenia cu stații peste 95% integrate, dar, și modernizarea clădirii care găzduiește stația, pentru asigurarea siguranței și securității în exploatare.
În ce privește beneficiile investiției pentru clienți acestea sunt numeroase, vorbind de reducerea întreruperilor accidentale în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor, de reducerea semnificativă a fluctuațiilor de tensiune, de creșterea semnificativă a capacității de distribuție a energiei electrice în concordanță cu nevoile din ce în ce mai mari de consum ale municipiului, de reducerea timpului în realimentarea cu energie electrică a consumatorilor din zonele de sud, centru și din localitățile învecinate, dar și de crearea condițiilor optime pentru trecerea la tensiunea de 20kV a rețelei de 6kV din municipiu în vederea reducerii consumului propriu tehnologic și a marii capacități de distribuție a energiei electrice.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here