Actualitate

Statul, obligat să-i plătească daune Marianei Văduva

 | 18 noiembrie 2010, 18:47 | 0 comentarii | 

vaduvaUn complet de magistraţi din cadrul Tribunalului Gorj a decis ca statul român o profesoară din Târgu Jiu cu 50.000 de lei, după ce aceasta a cerut daune la finalul unui proces de corupţie în care a fost găsită nevinovată, deşi a fost reţinută pentru 24 de ore.

Semnatura eletronica CertDigital

Profesoara în cauză este Mariana Văduva, cea împotriva căreia acuzaţiile de corupţie au curs gârlă în anii trecuţi şi de care s-a ales praful din lipsă de probe. Conform sentinţei publicate pe pagina de internet a instanţei, statul român, prin Ministerul Finanţelor, este obligat să o despăgubească moral pe Văduva cu 50.000 de lei, dar şi să suporte cheltuielile de judecată în valoare de 2000 de lei. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Mariana Văduva este profesor în cadrul Universităţii Constantin Brâncuşi, iar în februarie 2007 a fost reţinută de procurori şi poliţişti în urma unui flagrant, după cele 24 de ore fiind pusă în libertate, din motive medicale ea internându-se la spital. Anchetatorii au susţinut atunci că mai mulţi studenţi ai acesteia erau obligaţi să ofere anumite sume de bani pentru a promova examenele pe care le aveau cu Mariana Văduva, pe parcursul procesului care a urmat studenţii menţionând însă că ei au dat banii doar unui coleg care a mers în casa profesoarei, fără a avea certitudinea că banii au şi fost daţi. Aceasta a câştigat ulterior procesele ce i-au fost intentate, motiv pentru care acum a cerut sancţionarea statului pentru abuzurile la care au supus-o reprezentanţii săi.

Gelu Ionescu

 

 

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL