Actualitate

Teafăr după ce a fost prins sub un utilaj de 20 de tone!

 | 17 decembrie 2015, 00:10 | 0 comentarii | 

Un bărbat de 27 de ani din Bumbești-Jiu a scăpat, ieri, cu viață după ce s-a răsturnat cu un compactor greu de peste 20 de tone, utilajul ajungând cu roțile în sus, muncitorul fiind prins în cabina strivită a acestuia. Accidentul s-a produs la Bălănești, pe raza satului Blidari, pe coasta unui deal în vârful căruia angajații unei firme lucrau la nivelarea drumului. Utilajul de mare tonaj a scăpat însă de sub control și, la un moment dat, oamenii din sat s-au trezit cu compactorul mergând liber pe coastă în jos, din fericire accidentul producându-se într-o zonă în care nu se aflau locuințe.
acc“El de aseară cică s-ar fi văitat că nu mai are frâne și acum încerca să coboare pe deal în jos ca să îl ducă nu știu unde. L-am văzut cum a trecut pe la poartă, nu mai avea nici direcție, nici nimic. S-a dus în jos și apoi am auzit o bufnitură. Praf s-a făcut. A dat într-un stâlp de curent și cred că aici i-a fost norocul pentru că a smuls stâlpul din pământ, dar s-a oprit el, pentru că altfel, după ce s-a răsturnat pe partea stângă a drumului, se prăvălea pe coastă în jos încă vreo 30 de metri și murea bietul om”, a spus un localnic aflat la fața locului.
Sătenii au venit imediat și au încercat să dea o mână de ajutor, însă le-a fost imposibil să îl scoată pe șoferul atelajului de sub cele 20 de tone. Din fericire, omul avea doar picioarele prinse între fiare, în rest fiind conștient și dispus să îndure orice durere pentru a fi salvat la timp. Două echipaje de descarcerare de la ISU Gorj au fost mobilizate în zonă, precum și altele de la SMURD și Ambulanță, operațiunea de salvare fiind una extrem de anevoioasă. De mai bine de două ore și jumătate au avut nevoie pompierii pentru a-l scoate teafăr pe muncitor, aceștia apelând la cazmalele unor săteni pentru a săpa pe sub utilaj și a-și face mai mult loc. Spațiul de manevră a fost folosit pentru introducerea tărgii și a scoaterii în siguranță a celui rănit, lucru reușit înainte ca bărbatul să fie afectat de frigul de afară.
acc2“Intervenţia a fost una extrem de dificilă din cauza zonei abrupte şi a faptului că victima era prinsă sub cabina autocompactorului. S-a luat măsura stabilizării victimei, care a fost conştientă şi cooperantă pe tot timpul operaţiunilor de descarcerare, precum şi a utilajului, astfel încât siguranţa salvatorilor să nu fie pusă în pericol. Efortul concertat al forţelor de intervenţie a fost confirmat de succesul misiunii”, a menționat purtătorul de cuvânt al ISU Gorj, Mihai Avramescu. Bărbatul rănit a fost transportat la spital, el având traumatisme la ambele picioare, sărbătorile de iarnă urmând să le facă printre medici și asistente, cel mai important lucru fiind acela că a scăpat cu viață dintr-o situație extrem de dificilă. Cele întâmplate ieri fac obiectul unei anchete a Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, fiind un accident de muncă, polițiștii având și ei deschis propriul dosar penal în acest caz.
Gelu Ionescu

Semnatura eletronica CertDigital
Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL